Din nou trăiesc minunea vieţii, cea de a da viaţă. Fericită, împlinită şi cu multă responsabilitate pe umeri. Împreună, încercăm să depunem tot efortul emoţional ca Amelie, să o primească cu inima deschisă pe surioara ei mai mică. De când am aflat că încă o inimioare bate lângă a mea, a fost printre prima, după tati, care a primit vestea. Nu ştiu ce a înţeles în „căpuceanul” ei de omuleţ de 2 ani şi un pic, dar zi de zi, cum burtica creştea încercam să îi explic minunea ce se întâmplă la noi în familie.  Cum sunt născuţi şi crescuţi în dragoste, ei înţeleg – e nevoie doar de multă răbdare şi implicare emoţională pentru ai pregăti. Deja pregătim jucăriile pe care le va împărţi, şi încălţămintele care îi sunt mici zice că sunt ale surioarei ei. Uneori ne dă pe spate… când face loc între noi şi ea, zicând că aici este locul surioarei sale.Mă adresez ca unui copil mare, spunându-i că mama va avea mare nevoie de ajutorul său – facem repetiţie cu păpuşile sale, cum o va legăna pe picioare, cum îi va schimba scutecele. Vreau să o fac să se simtă mândră de faptul că va fi sora mai mare.

Ştiu că mulţi părinţi se confruntă cu gelozia copiilor mai mari atunci când apare un nou centru de atracţie  în case, aşa că pe lângă pregătirea de naştere, pe frontul doi ne pregătim să înmulţim dragostea.  Comunică cel mai bine cu surioara ei, atunci când ne bălăcim în cadă, când avem o ora de joacă, de discuţii ca între femei:). Atunci se apleacă cu urechiuşa ei fină pe burtică şi îmi spune că vorbeşte cu „sulioala” ei. Încep jocul de fantezie şi  ne ducem departe.  Cum bebeluşii nu sunt crescuţi în varză sau aduşi de cocostârc, îi explicăm pe înţelesul ei cum creşte bebeluşul în burtică. Iar vizita la ecograf a fost unul  dintre momentele în care am încercat să întărim legătura afectivă. Era tare fericită în ziua cu pricina, şi s-a lăudat apoi bunicilor, că a văzut-o pe „sulioala” ei la televizorul medicului.

Mulţumesc din suflet  Mariannei Pentreko, mama eroina a 4 copii care mai reuşeşte între pauzele de alăptat să ne ofere  amintiri  impregnate cu multe emoţii. Pe pagina sa de facebook, Sens Events  găsiţie alte bijuterii fotografice cu copiii săi şi nu doar.

Mulţumesc  medicilor de la Medpark, care îmi monitorizează sarcina şi îmi oferă liniştea şi suportul  de care am nevoie în această perioadă. Doamnei medic-ecografist Uncuţă Irina, pentru răbdarea de a explica celui mai mic spectator ce se întâmplă în burtica mamei sale.

Să aveţi copii doriţi, sarcini uşoare şi împlinire de la cea mai frumoasă manisfestare a dragostei – maternitatea.

 

SENS_events_Blog_USG_with_family_0035

SENS_events_Blog_USG_with_family_0016

SENS_events_Blog_USG_with_family_0015

SENS_events_Blog_USG_with_family_0013

SENS_events_Blog_USG_with_family_0010

 

SENS_events_Blog_USG_with_family_0009

SENS_events_Blog_USG_with_family_0008

SENS_events_Blog_USG_with_family_0007

 

SENS_events_Blog_USG_with_family_0005

SENS_events_Blog_USG_with_family_0004

Te-ar interesa și:

” Parcă e după tabl...

„Parca e după tabletci” „Lilu, ...

Acel moment… momentul...

Ce mai faceţi dragele mele? Fericite…? obos...

10 gânduri, pentru a fi p...

Nu e nimic mai motivant pe lume decât propii copi...

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook