Am descoperit că îmi place să fac complimente. De fapt chiar primesc o plăcere enormă după ce spun câteva cuvinte frumoase cuiva.  Şi azi probabil mi-am depăşit propriul record. Întorcându-mă acasă, derulam filmul zilei …

Dimineaţa la o întâlnire am pus ochii pe bijuteriile doamnei din faţa mea, pe care am văzut-o prima dată, în loc de la revedere mi-a ieşit pe gură … aveţi nişte bijuterii foarte frumoase. Cu zâmbetul pe buze a închis uşa, şi sper că am reuşit să îi diversific ziua şi cu altceva decât muncă, îndatoriri şi alergătură.  În cabinetul ORL şi Audiologie, de cum am intrat am ciulit urechile la muzica relaxantă ce abia se auzea din boxe. Chiar mi-a plăcut şi după consultaţia medicului, i-am zis Bună muzică aveţi, grimasa serioasă deodată a căpătat o formă mai relaxată, şi nenea seriosu s-a dezlegat la gură, a început să povestească că este un post de radio comun pe tot spitalul, dar a vrut să aibă el muzică mai specială. Ce cercei frumoşi aveţi, ce bine îţi stă în rochia asta… şi lista compliemntelor făcute azi a continuat până când am ajuns acasă şi nu am mai avut cui să le fac. Mă simt împlinită pentru că am reuşit să fac câţiva oameni să se simtă măcar pentru câteva momente, mai frumoşi, mai speciali,  mai apreciaţi.

Din păcate nu avem tradiţia de a face pe cineva să se simtă bine fără a obţine vreun beneficiu. Din contra, noi ne pricepem de minune să spălăm cu ou şi cu oţet pe cineva, care ne depăşeşte, care este mai bun, sau are ceva mai bun decât noi. Atunci când faci un om fericit, fie şi pentru câteva secunde, pui o bilă albă în balanţa binelui şi frumosului din lume. O bilă albă în primul rând pentru tine. Bine faci, bine primeşti – atâta înţepleciune seculară este în acest proverb al poporului român, dar din păcate societatea asta pusă doar după goană de bani, faimă, succes ne desparte tot mai mult de sufletul nostru. Devenim reci, de piatră. Eu vreau să fiu un om cald, care împărtăşeşte lumină în jur, pentru că ştiu că de asta am şi eu nevoie.

A dărui este prima condiţie ca să primim mai mult. Şi am învăţat să dărui cuvinte frumoase, îmbrăţişări… nu ne costă absolut nimic, dar avem foarte multe de câţtigat. Şi câştigul nu este imediat, aşa cum aşteaptă majoritatea dintre noi, câştigul vine din altă parte, sub altă formă. Oamenii pot deveni mai buni, mai frumoşi, mai înţelegători atunci când sunt apreciaţi, când sunt remarcaţi. Pentru că din păcate, imaginea de sine a multor dintre noi, depinde de cum suntem văzuţi de cei din jurul nostru. Şi atunci când un om este încurajat, prinde aripi, devine mai încrezut şi chiar reuşeşte să fie mai împlinit. Un lanţ emoţional trainic al unui om poate începe cu veriga pusă de tine, un simplu trecător, prieten, rudă.

Faceţi complimente celor care vă înconjoară, fiecare om are ceva frumos în el, sau pe el. Îl puteţi face să strălucească, să zâmbească. Puteţi face lumea mai bună!

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook