Victoria Popescu este o mamă fericită fiind înconjurată de 8 copii. Al noulea urmează să se nască în 2 luni.  Aceşti copii nu ştiu ce este o tableta,  calculator sau jucării scumpe, ei se bucură că mama are ce să le dea de mâncare. Trăiesc în condiţii greu de imaginat, într-o casă care se poate dărâma în orice clipă deasupra capului lor,  se înghesuie într-o cameră de doar câţiva metri pătraţi pe două paturi, dar şi pe cuptor. Din februarie, de când s-a produs un incendiu în locuinţa lor, micuţii îndură frig, iar când se adună la somn, se încălzesc cu ajutorul unui reşou electric. Patru dintre ei învaţă la şcoală, doi băieţi şi două fete, iar alte patru fetiţe stau acasă, întrucât nu pot merge la grădiniţă, pentru că mama nu are bani ca să achite taxele. Unica sursă de venit este indemnizaţia copiilor, dar şi puţinii bani pe care tatăl lor reuşeşete să-i adune cu greu muncind la negru în Rusia.

Cu toate că e gravidă în 7 luni, Victoria este o muncitoare, îngrijeşte de 3 vaci, porc şi alte orătănii prin ogradă, astfel încât să aibă ce le pune copiilor în farfurii. În grădina sa pe timpul verii munceşte şi creşte legume, pe care apoi le vinde ca să adune un ban grămadă. Pentru o scurtă perioadă de timp 2 fraţi dintre cei 8, au fost duşi la un centru de plasament, cu speranţa că acolo le va fi mai bine. Nu au rezistat nici ei acolo, nici mama acasă. Plângeau de ambele părţi şi asistenţa socială din sat au decis că locul copiilor e lângă mama lor, greutăţile vor fi depăşite cu ajutorul tuturor, dacă Victoria nu poate să se descurce.

COPII SRAMANI

De sărbători mai primesc câte un colet cu dulciuri sau jucării, dar dorinţa cea mai mare a Victoriei este să îşi cumpere o casă mai nouă, mai mare, care are 3 camere, şi gaz, şi telefon. A găsit una,  dar din păcate nu şi banii pentru a o cumpăra. E nevoie de 80.000 de lei pentru ca această familie să poată trăi într-o casă adevărată, dar împreună putem duce visul lor mai aproape de realitate. O bună parte din banii adunaţi din urma vânzării biletelor vor fi donate pentru acest scop. Iar pe cei care vor să doneze haine, încălţăminte, jucării, produse alimentare şi de igienă – o pot face chiar în ziua evenimentului. Gazda noastră Filarmonica Naţională, în frunte cu femeia-soare (aşa cum îmi place mie să o numesc) Svetalana Bivol, ne oferă destul spaţiu pentru a aduna bucurii destinate acestor copilaşi.

Să nu judecăm… să ajutăm.

Reportajul colegilor de la Jurnal Tv o să vă arate pe bune, situaţia dezastruoasă în care cresc aceşti copii.

http://jurnaltv.md/ro/news/2016/4/2/o-familie-cu-opt-copii-lupta-cu-saracia-10204445/#8

 

 

 

 

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook