Vă invit să îl cunoaşteţi pe Costică Călugareanu, un băiat de clasa 7 din satul  Cărpineni rn. Hînceşti care şi-a petrecut copilăria pe scaunele de la şcoala muzicală din sat cu acordeonul în braţe. Profesorul lui, Afanasie Binzari a văzut în el un potenţial ce merita descoperit mai mult şi mai mult. Din păcate, Costică vine dintr-o familie social vulnerabilă, nu îşi permit foarte multe lucruri ce ţine de educaţia copiilor, chiar şi ratele pentru şcoală le plătesc cu mari întârzieri, fiind menţinut în clasă la insistenţa profesorului său, care îi lua mereu apărarea zicând că e un baiat foarte talentat. La un moment dat din lipsa banilor, părinţii au decis să nu îl mai dea la şcoală pe băiat. Cine îl cunoşteau pe Costică şi-au dat seama că astfel i se va frânge visul şi speranţa. Nişte fraţi din acelaşi sat, plecaţi peste hotare au decis să pună mână de la mână şi au plătit şcoala muzicală pentru un an întreg în schimbul de a ajuta pe mama lor prin gospodărie.

Costică visează să facă şi colegiul de muzică şi vrea să exceleze în acest domeniu, dar pentru a fi bun la examenele de admitere trebuie să exerseze în fiecare zi. La şcoală muzicală din sat face câteva repetiţii pe săptămână, şi nicicum nu poate numi asta performanţă. El are nevoie de propriul acordeon, un instrument muzical prea costisitor pentru familia lui. 300 – 400 de euro, atât costă visul lui Costică.

Noi putem schimba radical viaţa acestui băiat timid cu ochii temători, care în orice clipă îşi poate ‘îngropa’ visul undeva în adâncul sufletului, şi să adune poate cel mai mare regret al vieţii sale. Noi îi putem oferi biletul către un viitor mai frumos. Un viitor în care să impresioneze şi să bucure oamenii cu virtuozitatea sa. E ceea ce îi place, e ceea în ce crede şi un acordeon ar fi poate obiectul care îi va marca pozitiv viaţa. Suma nu este una colosală, dar investiţia este imensă. Investim într-un viitor geniu al muzicii noastre, de ce nu?:).

Cine doreşte să ajute poate lăsa plicuri semnate pentru Lilu la sediul Jurnal Tv. Cînd adunăm suma necesară vom merge  să cumpărăm cel mai potrivit acordeon pentru Costică. Să ştiţi că veţi face o faptă mare şi într-o zi când va ajunge mare artist, Costică să facă un concert gratuit pentru cei care l-au ajutat să îşi îndeplinească visul.12735754_919447994837061_887503191_n

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

1 Comentarii

  1. Lilea, da un cont paypal sau altceva pentru donatii online…
    vreau sa ajut, dar sunt departe.

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook