Tot mai mulţi oameni din preajma mea, colegi, prieteni, rude, au început să mă întrebe de proiect. Deodată nu m-am prins, dar am înţeles că e din cauza faptului că se încep a vedea rezultatele. Şi asta înseamnă că se poate. Chiar şi dacă ai moralul la pământ, sau că hainele nu te mai încap dar nu te apuci să slăbeşti din X motive, chiar dacă ai 116 kg şi continui să crezi că încă nu a venit ziua, se poate. În momentul în care ai semnat un armistiţiu cu tine însuţi şi ai mers pentru prima dată la sală, atunci poţi spune că ai început prima bătălie. Şi de aceea, susţin orice manifestare de interes şi răspund la orice întrebare referitor la proiectul în care sunt antrenat, împreună cu Diamonds Fitness, Fourchette şi veşnicul meu antrenor Iulian. Despre asta vă scriu şi în continuare, răspunsuri la mai multe întrebări care mi-au fost puse în acest timp.

Poza_116

  • E greu? Cât de tare? Sub ce formă?
  • E greu. Nu-i uşor cel puţin. Dar toate trec. Şi durerile, şi poftele, şi obiceiurile proaste se transformă şi trec uşor într-o plăcere continuă. E adevărat că nu peste noapte, dar trec. Răbdarea şi motivarea zilnică stau la baza transformării. Tot timpul mă gândesc, ce făceam eu o lună jumătate în urmă, ce făceai TU, o lună jumătate în urmă? Exact. Nimic pentru a schimba ceva. Însă totul depinde doar de fiecare din noi. Aşa că nu frânăm şi ne apucăm.

 

  • Cât costă? Şi care sunt preţurile?

 

  • Pentru sală nu îţi trebuie averi. Dacă ai socoti cât cheltui pe obiceiuri nesănătoase sau pe distracţii, bere, ieşiri ş.a.m.d. abonamentul de la Diamonds Fitness, care începe de la 419 lei îţi pare chiar necostisitor. Un pic de recalculare lunară şi cele 12 şedinţe de seară care întră în acest abonament o să te convingă că nu e scump deloc. Ce ţine de regimul alimentar, aici tot pot să vă spun că dacă înlocuim majoritatea produselor nesănătoase sau mai puţin folositoare, poţi cu uşurinţă să nu cheltui mai mult, ba chiar mai puţin. Mai ales că acum suntem în toiul sezonului fructelor şi legumelor de toamnă. Încercaţi o lună să înlocuiţi alimentele şi să vedeţi unde ajungeţi.

 

  • Pentru ce ai nevoie de antrenor când sunt o sumedenie de filmuleţe, site-uri şi netul e plin de sfaturi?

 

  • Aici pot să vă spun că eram fix de aceeaşi părere. De ce să ai pe cineva care să îţi arate ceea ce şi deja ştii? Incorect la puterea a doua. În primul rând antrenorul tău e cel care îţi vrea numai binele. El niciodată nu o să te mintă dacă tu ai slăbit, te-ai îngrăşat sau ai rămas la acelaşi nivel. Exerciţiile care crezi că la ştii sau le-ai văzut undeva că cineva le face şi le repeţi, sunt incorecte în majoritatea cazurilor. Antrenorul poate să îţi arate toate exerciţiile şi cel mai important corectitudinea lor. Un exerciţiu făcut incorect, cât de uşor nu ar părea, îţi poate aduce aşa nişte surprize, că tratamentele te vor costa mai mult ca antrenorul. Pe bune asta, mai ales la spate (în cazul meu). Antrenorul are altă ordine numerică. 10 poate fi egal cu 12 sau 15, mai facem 3 poate însemna încă 4 şi gata, când îţi spune 10 minute de cardio, la minutul 12 poate să vină şi să îţi şoptească, dacă faci 15 minute ai voie o ciocolată etc. Şi nu în ultimul rând, antrenorul e prietenul tău. El e cel care va vrea şi aprecia rezultatele mai mult ca oricine.

 

  • Câte kilograme ai dat jos? În cât timp? Vreau şi eu, zi cum ai făcut asta?

 

  • Cea mai des întâlnită întrebare şi cea mai curioasă şi pentru mine. Eu m-am cântărit la începutul proiectului şi am mai făcut-o încă 2 săptămâni la rând. După care am hotărât cu Iulian să nu ne mai punem pe cântar dar să lucrăm. Aşa că nu ştiu cât am dat până acum jos. Presupun doar, după felul în care mă simt şi după haine, dar nu ştiu concret. Am hotărât că următorul cântar îl facem la sfârşitul lunii a doua. Aşa că, vedem noi. Ce ţine de vreau şi eu…nu pierde timpul şi nu aştepta colaci care o sa te ajute. La treabă imediat!

 

Mult succes tuturor care au hotărât să facă o schimbare, de orice fel, şi mulţumesc tuturor pentru susţinere.

#Befit

 

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook