Ingrediente:

 

8 ardei roșii copți (mici)

100 gr. – brânză de vacă (moale)

50 gr. – cașcaval ras

1/3 legătură – pătrunjel

Ulei de măsline sau de floarea soarelui

Sare și piper negru

IMG_5775final

Mod de preparare:

1. Spală bine ardeii, cu ajutorul unui cuțit fă o tăietură împrejurul codiței, scoate-i capacul și curăță-l de semințe. Apoi coace-i pe o tigaie, la cuptor sau la grătar până ce coaja primește o culoare închisă (neagră). Curăță-i de coajă și treci la etapa următoare.

2. Încinge cuptorul la 200 de grade C.

3. Pune brânza într-un castron și freac-o până devine omogenă și se aseamănă cu o cremă. Adaugă peste ea cașcavalul ras, pătrunjelul tocat mărunt și condimentează cu sare și piper. Amestecă bine toată compoziția.

4. Acum începe să umpli ardeii: umple fiecare ardei cu compoziția pregătită anterior (e de dorit să folosești o linguriță și fii atent(ă) să nu se crape prin părți).

5. Unge o tavă de copt cu puțin ulei și așează ardeii umpluți deasupra. Coace-i circa 7-10 minute.

6. Scoate-i din cuptor și servește-i ca fel principal sau garnitură. Poftă bună.

IMG_5742final

Sugestii:

–          Cum să cureți mai ușor ardeiul copt?

–          Scoate ardeiul copt într-un vas adânc, acoperă-l cu o folie alimentară sau cu un capac și lasă-l să „transpire” pentru 10-15 minute. În acest mod coaja se va curăța mai ușor.

 

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Ultimele articole

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Alăptarea – cea mai ...

Sincer, mi-a fost dor de acest proces, iar acum lu...

În vacanţă la bunici. Am...

Amelie e la bunici și aseară am primit o poză d...

„Eu vara nu dorm̶...

Vara începe vacanţa unora… şi se sfârşe...

Facebook