Cu toții ne dorim să trăim altfel, să fim altfel, să avem prieteni mai buni … dar așteptăm din cer să ne cadă totul. De fapt e nevoie de implicarea personală și de mult efort pentru că schimbarea adevărată vine din interior. Iată un ghid practic pentru cei care vor cu adevărat să își schimbe viața.

PRIMA SĂPTĂMÂNĂ

Trezeşte-te dimineaţa devreme, în jurul valorii de 6

Aşa îţi vei face timp pentru tine, timp pe care nu îl vei avea în tumultul zilei de muncă şi responsabilităţi.  Dimineaţa este un momentul ideal pentru a bea o cafea în linişte, fără grabă, timpul potrivit pentru a citi, a descoperi din secretele aoemnilor care au reuşit, a pune planurile de foaie. Primul inamic pentru această schimbare – LENEA ŞI DORINŢA de a mai dormi ceea ce nu este un indicator de oboseală, e mai mult comoditatea de a trăi la fel cum ai făcut-o până acum.

Alimentaţie mai uşoară

Pentru schimbările care vin, e nevoie de o cantitate enormă de energie. Ştim că  alcoolul, țigările, alimentele grase grele, produsele de patiserie, fast food-ul ne fac mult rău … totuşi le consumăm. Pentru a începe schimbarea e nevoie de renunţare.  Porțiunile – reduse, nu încărcați organismul mai ales înainte de a merge la culcare. Restul – ascultați corpul, e  „cea mai inteligentă maşinărie vie” care ştie să facă atât de multe fără ca noi nici măcar să ne dăm seama de complexitatea şi importanţa proceselor ce au loc în corp. E nevoie de o atenţie sporită ca să auzim ce ne cere corpul şi inteligenţă ca să îi oferim ce are nevoie.

Sport

Vitalitatea și sănătatea corpului fizic – o condiție  pentru sănătate spirituală. Mișcarea este  – viața . Deci, pentru a trezi viața ( spiritul)  din noi e bine să oferim corpului mobilitate şi energie. Nu e nevoie neapărat să aveţi abonamente la săli de sport. Dansaţi în fața oglinzii, alături de copii pe melodiile lor preferate; renunțaţi la lift și urcaţi scările, soluţii sunt multe – dorinţe să fie.
0fa713ecff79536bbd0bfa32ce6d1eeb

A DOUA SĂPTĂMÂNĂ

Curățenie în spațiul personal

Aruncați tot ce nu folosiţi.  Restabiliţi ordinea în toate colțurile, în toate locurile. Gândiți-vă – fiecare lucru din casa  umple spaţiul, dar totodaă umple şi cu energie stagnantă. Lăsaţi lucrurile doar într-adevăr utile, care vă plac, care  vă inspiră , pe care le iubesc .  Veți vedea – va fi mai ușor să respiraţi . Mai ales dacă ștergeți praful și curățați podeaua.

Curățenie în planuri și dorințe

Amintiți-vă cât de mulți ani aveți de gând să învețați limba engleză? să învățați să conduceți mașina, și muuuulte altele. Gândiți-vă la toate aceste promisiuni făcute cu noi înșine și pe alții. Opțiunile, de fapt, sunt două: (1) faceţi, (2)  ștergeţi-le de pe listă.

Curățenie între prieteni și amici

Terminaţi toate relațiile  care vă trag înapoi. Refuzaţi să comunicaţi cu cei care critică mereu și sunt mereu nemulțumiţi de tot. Cu cei care nu mai aveţi nimic în comun. Cu cei care nu aveţi nimic de  învățat.

4ab4893e2f692198de86eb99432b7183

 

A TREIA SĂPTĂMÂNĂ

Planuri, obiective și vise

Scrieţi și executaţi planurile.  Nu uitaţi să vă planificaţi doar munca și banii, dar, de asemenea timpul liber cu prietenii și cei dragi , timp pentru tine.

Lista de necrezut

Unul dintre exerciții mele preferate. Am făcut şi de fiecare dată când obţineam ceea ce visam îmi dădeam seama câtă putere e în noi . Aceasta este : scrie o lista cu visele tale , care nu devin realitate  Opriți critica și imaginați-vă toate posibilitățile de lume la picioarele tale.

Planificați  zi cu zi

În fiecare seară, scrieţi un plan pentru a doua zi. Scurt, simplu – dar planul ar trebui să fie, productivitatea va crește în mod semnificativ. Testat !

 

A PATRA SĂPTĂMÂNĂ

Extinderea frontierelor

Încercați să trăiţi altfel. Mergeţi la locul de muncă pe un alt drum, mergeţi la o cafenea necunoscută sau un magazin foarte scump. Încercați un nou sport. Încercați să faceţi ceea ce nu aţi mai făcut. Avem nevoie de a crea obiceiul de a încerca lucruri noi.

Ieșiți din zona de confort

E nevoie să ne privim în ochii temerile noastre. Ți-e frică de înălțimi? Du-te parașutism. Ți-e frică de seful – du-te la seful cu inovații proaspete. Ți-e frică de companii nefamiliare – înainte la o petrecere într-o companie necunoscută.

Odihnă

Ajunge doar să lucrăm ? E obligatorie o ieşire din casă, o mică evadare în natura sau în alt oraş.  Asigurați-vă că aţi deconectat netuş, și staţi singur. Și obligatoriu ( și cinstit ! ) analizează tot ce ți se întâmplă. Ce a fost ? Cum a mers, ce schimbări au avut loc ? Și cum să trăiești după toate acestea ?

5c135e23161a105504787c221447892d

sursa

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook