Bekonscot este cel mai vechi sătuc jucărie situat în orașul Beaconsfield din Buckinghamshire, Marea Britanie. Acest sat liliputan cu clădiri în miniatură artistică, create din lemn, piatră, metal, şi sticlă, gradini bine îneținute și un model de cale ferată, descrie aspecte ale Angliei anilor 1930. Este considerat a fi cel mai vechi model de acest fel din lume. De fapt, Beckonscot este compus din 6 orăşele mici, care sunt populate de omuleţi de aproximativ 10 centimentri, angajaţi în diverse activități precum socializarea cu vecinii în stradă sau shopping-ul în piaţa din centru. Tineri care stau pe bănci şi comunică, un hoţ prins de poliţişti şi o barmaniţă care scapă nişte sticle, sunt doar câteva din scenele pe care le puteţi admira în Bekonscot.

p17

p14

p13

p2

Orăşelul mai are de asemenea un model de cale ferată, care este printre cele mai mari din grădinile publice din Marea Britanie. Trenurile mici, controlate de un computer, merg ziulica întreagă în jurul sătucurilor. Unele dintre acestea nu au fost oprite de peste 50 de ani, fiecare mergând aproximativ 3,200 km pe an.

p11

p5

De la început toate profiturile care le aducea Bekonscot, erau oferite organizaţiilor de caritate. Până în zilel noastre, a reuşit să strângă aproape 5 milioane de lire, fiind vizitat de mai mult de 14 milioane de curioşi. Bekonscot a inspirat, de asemenea, crearea a multor alte machete de sate şi parcuri în miniatură din întreaga lume, inclusiv Babbacombe, Southport, Tucktonia, Madurodam, Bourton-on-the-Water, Wimborne, Great Yarmouth, Clonakilty și Mini-Europa.

p3

p4

p16

p9

p12

p8

p7

p6

p15

sursa

 

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook