Unul din visele fiecăruia, cred că este cel de a călători împrejurul lumii. Descoperind oameni, locuri, senzaţii şi multe alte emoţii noi, vrei să vezi şi să afli tot mai multe. Pe lângă destinaţiile obişnuite şi oraşele “must see” ale lumii, putem alege şi alte locuri, care pot impresiona nu doar prin frumuseţe sau popularitate dar şi prin aerul istoric pe care îl emană, sau prin stranietatea acestora, poate chiar amplasarea neobişnuită pe care o au. Iată doar câteva dintre locurile extraordinare şi mai puţin cunoscute din lumea întreagă.

 

Insula Pisicilor

Pentru toţi iubitorii de pisici, aceasta insulă este perfectă ca destinaţie de călătorie. Tashorojima din Japonia e locuită de doar 100 de persoane şi cine știe câte pisicuţe frumoase și adorabile. Această insulă a ajuns să fie cunoscută sub numele de „Insula Pisicilor”, deoarece aici se producea odată mătase de la viermii de mătase. Ce are una cu alta? Şoarecii, credeţi sau nu, se hrănesc cu viermi de mătase, iar pentru că aceştia erau importanţi pentru comerț, pisicile erau mai mult decât necesare. Şi erau peste tot, în scopul de a menține în viață viermii de mătase.

Insula Pisicilor 1

 

Insula Pisicilor 2

 

Castelul Rennes-la-Chateau

Rennes-la-Chateau este un mic sat francez amplasat pe un deal, care este cunoscut pentru misterele şi tainele sale. Crime nerezolvate, secrete adânci și ritualuri ascunse în rădăcinile creștinismului. Unele legende spun că este şi leagănul Ordinului Cavalerilor Templieri, iar altele, spun că anume din istoria castelului s-a inspirat Dan Brown pentru cartea lui „Codul lui Da Vinci”.

Renne le Chateau 2

Renne le Chateau

 

Peştera Licuricilor Waitomo

Aici întradevăr este un loc de poveste. Situată în Noua Zeelandă, peştera ascunde mii de viermi bioluminescenţi din specia Arachnocampa luminosa, care emit o lumină slabă în zona cozii, pentru a atrage hrana. Ei se hrănesc, iar oamenii admiră.

Waitomo Glowworm Cave 1

Waitomo Glowworm Cave 2

Waitomo Glowworm Cave 3

 

Platoul Salar de Uyuni – Oglinda Terrei

Acesta este cel mai mare platou salin al Pământului care are peste 10582 de kilometri pătrați. Reflecţia stranie a cerului în acest loc, îţi taie respiraţia la propriu, iar dacă vreţi să încercaţi cum e să te simţi cu adevărat mic, aici e locul perfect.

Salar de Uyuni Bolivia

Salar de Uyuni Bolivia 2

Toboganul “Royal Flush” din Texas

Americanii au o vorbă: totul e mai mare în Texas. Ei bine cred că e valabil şi pentru toboganele cu apă. Nimic nou în mecanismul de alunecare clasic şi aterizarea în apă, dar cu siguranţă se află într-o frumoasă zonă în care te înconjoară căldura verii primitoare din Texas. Filmuleţul vorbeşte de la sine.

Roual Flush Water

Peştera Tham Lod

Un adevărat spectacol natural este şi peştera Tham Lod din Thalianda. Prin interiorul acesteia trece râul Nam Lang, care a adus prin apele sale o mulţime de vietăţi din Oceanul Pacific. Pereții interiori ai peşterii sunt acoperiţi cu formațiuni şi coloane uriaşe (unele mai mari de 20 de metri înălțime). Cu cât mergi mai adânc în peșteră, cu atât devine mai întunecps şi nu există nici un fel de lumină. Dacă vreţi să exploraţi atmosfera misterioasă de aici, pe lângă un ghid bun, trebuie să aveţi neapărat şi o torță de ardere pentru efectul maxim al unei aventuri pe măsură.

Tham Lod Cave 2

Tham Lod Cave 1

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook