Fiecare zi începută poate fi pentru unii oameni un dar, pentru alţii, iarăşi un chin care trebuei târât prin viaţă. De fapt atitudinea noastra asupra lucrurilor este secretul unei vieţi împlinite şi fericite. Dar cum societatea noastră nu este optimistă din fire, e nevoie de mai mult efort pentru a te simţi bine în locul în care te-ai născut.  Iată un exerciţiu care îţi poate antrena mintea ca să vadă mai mult partea plină a paharului, adică să gîndeşti şi să trăieşti cu optimism. E recomandat să îl practicaţi seara, într-un loc liniştit, poate fi şi în pat.

# Închide ochii şi încearcă să îţi aminteşti în detaliu ceea ce ţi-a plăcere în timpul zilei. Poate fi ceva simplu, cum ar fi un prânz frumos  prezentat, mirosul unui parfum pe care l-ai încercat, sau poate fi îmbrăţişarea pe care ţi-a dat-o copilul tău.

# Încearcă să simţi din nou emoţia. Cu cât amintirile tale sunt mai detaliate cât îţi antrenează mai mult mintea cu atât vor fi mai eficiente,

# La început s-ar putea să te chinui să găseşti unul sau 2 momente frumoase şi pozitive din acea zi dar cu cât vei continua mai mult să îţi antrenezi mintea , cu atât te vei putea concentra mai intens asupra detaliilor pe care le-ai omis la început. De asemenea vei gasi mai multă frumuseţe şi bucurie în lucrurile simple cum ar fi picăturile de rouă în primele raze ale soarelui.

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook