Cred că majoritatea dimineţilor din toată lumea încep anume cu ea, şi nu e vorba de nici o persoană ci de regina micului dejun: omleta. Aproape în orice bucătărie tradiţională îşi are un loc aparte iar numărul de fani ai acestui aliment este impunător. Iată de ce vă prezentăm 7 din cele mai gustoase şi inedite reţete de preparare a ouălor pentru o dimineaţă minunată.

Omletă Norvegiană

O combiaţie atât de specială, încât îţi lasă gura apă. Şi anume cea dintre ouăle prăjite cu puţină ceapă şi peşte sărat. Omletă norvegiană este foarte populară la scandinavi, iar un mic dejun rar se lipseşte de această capodoperă. Merită să încercaţi.Omleta Norvegiana

Omleta japoneză Tamagoyaki

O mândrie națională a țării răsăritului de soare. Se prepară foarte uşor: se bat ouăle de găină, apoi se amestecă cu bulionul în care am pus zahăr, sos de soia, sare și alte condimente preferate. Amestecul este prăjit pe ambele părţi în mod repetat. Omleta poate fi apoi umplută cu diferite garnituri şi tăiată rulouri.

Omleta Tamagoyaki

Frittata

Omleta italiană care este preparată neapărat cu umplutură din brânză. legume, carne sau mezeluri. De obicei se prăjeşte pe tigaie iar apoi se coace puţin în cuptor. Frittata napolitană se prepară foarte des şi cu paste, iar cea tradițională poate conține praz și parmezan. Pentru Frittat ouăle bătute se pun pe o tigaie unsă cu unt, iar apoi se adaugă umplutura. Când stratul inferior începe să se coace, închidem tava cu un capac şi o lăsăm să se mai gătească un pic la foc mic, sau punem tava pentru câteva minute la cuptor.

Frittata

Tortilla de Patata

Omletă spaniolă de cartofi, despre care există multe legende care povestesc originea acesteui preparat popular din bucătăria spaniolă. Una din ele spune că autorul rețetei fost General Thomas Sumalakarregi care în timpul asediului de la Bilbao, a inventat omleta ca o masă simplă, rapidă și hrănitoare pentru a-şi hrăni armată. Conform unei alte legende, prima tortilla a fost pregătită de o gospodină anonimă din Navarra, în a cărei casă din întâmplare a nimerit un general de armată. Femeia era foarte săracă și în afară de ouă, cartofi și ceapă nu avea nimic, aşa că a trebuit să improvizeze. General a rămas încântat şi a preluat reţeta pentru armata sa.Tortilla de Patata

Orsini

O metodă neobișnuită și care o să vă ia ceva timp în preparare. Gălbenușurile sunt separate de albuş, rămânând în jumătate de coajă. Apoi se bat spumă și sunt coapte în cuptor. Dupî care adăugăm gălbenușurile și unt. Orsini este o gustare populară în bucătăria italiană, care este servită cu brânză și legume.

Orsini

Shakshuka

Un fel de mâncare din ouă prăjite în sos de roșii, ardei iute, ceapă și condimente. Shakshuka nu este doar un preparat din ouă și roșii, ci un întreg amalgam de reţete din bucătăria israeliană, care are mai multe variante. În ciuda faptului că a apărut în Africa de Nord, Shakshuka a câștigat recunoaștere ca o mâncare evreiască. Tradiţia permite mâncarea acesteia la micul dejun, la prânz, dar în nici un caz la cină.Shakshuka

Ouă fierte în stil franţuzesc

Un fel de mâncare din bucătăria tradițională franceză de ouă, în care acestea sunt fierte în apă caldă, fără coajă. Această metodă de gătit face ca gălbenşul să fie atât moale ca o cremă înfășurată în proteine. Condiția principală a reţetei este una simplă: ouăle trebuie să fie proaspete, iar apa nu trebuie să fiarbă la foc mare.Unii bucătari adaugă ouăle preparate astfel, în supe sau bulion. Se servesc pe pâine prăjită crocantă, cu roşii sau crenvuşti la grătar şi se presară cu caşcaval ras.

Pashot Eggs

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook