Am avut o copilărie fericită şi încerc să ofer şi eu copilului meu şansa să trăiască fericit în cel mai inocentă şi fermecată perioadă din viaţa sa. Despre copilăria mea pot povesti zile întregi şi sunt sigură că şi voi tânjiţi după pâinea cu zahăr, jocurile prin mahala şi somnul de amiază de la grădiniţă. Încerc să vă readuc aminte de copilăria voastră prin 10 citate pline de înţelepciune.

1. Un copil poate oricând să-l învețe pe un adult trei lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată și cum să ceară cu insistență ceea ce își dorește.

Paulo Coelho

2. Copilăria e o lume aparte, pentru noi o lume ciudată, fantastică, ireală, pentru cei ce fac parte din ea dimpotrivă, una reală și plină de armonie. –

Eugen Herovanu

3.

Copiii au nevoie mai mult de modele decât de critici Joseph Joubert
4. Părinții pot doar oferi sfaturi și să-și îndrepte copiii pe drumul cel bun, dar modul în care aceștia își formează caracterul se află doar în mâinile lor. 

Anne Frank
5. Cred că ceea ce devenim depinde de ceea ce tații noștri ne învață în momentele lor grele, când nu încearcă să ne învețe nimic.

Umberto Eco

6.

Copiii gasesc totul in nimic oamenii gasesc nimic in tot Giacomo Leopardi
7. Îţi dai seama cât datorezi părinţilor numai atunci când ai şi tu un copil. 

Proverb Japonez
8. Copilaria este suvoiul de apa care izvoraste limpede si curat din adancurile fiintei si la care omenirea alearga fara incetare sa-s potoleasca setea idealurilor sale de dragoste, de bunatate, de frumusete, de perfectiune.

Francesco Orestano
9. Cu cât îmbătrânesc, cu atât simt mai profund că bucuriile copilăriei sunt cele mai bune bucurii pe care ţi le poate da viaţă. 

Ellen Glasgow

10. Copilăria e cadoul pe care ni-l dă viaţă.

Horaţiu Mălăele

Copilaria e cadoul pe care ni-l da viata

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook