Toată copilăria mea umblam desculţă, alergam pe toate hudiţele din sat fără să mă gândesc că m-aş putea răni. De fapt plăcerea pe care o simţeam nu se compara cu eventualele zgârîituri sau aşchii. Abia acum mare fiind m-am documentat despre beneficiile mersului desculţ şi mi-am explicat de ce niciodată nu am stat prin spitale, nici eu şi nici fraţii mei. Legătura energetică cu Pământul este atât de importantă încât nu ne-ar trebui medicină ca să ne lecuim de toate bolile. Sper că vă voi face poftă de a vă descălţa şi prin parc să vă bucuraţi de atingerea solului.

Conectul cu Pământul este un ajutor demonstrat de ştiinţa modernă  pentru sănătatea noastră fizică şi în special pentru echilibrul emotional care este tot mai afectat de stările noastre stresante. Mersul desculţ se numeşte – împământarea sau “earthing” , este una din metodele în care putem să ne întărim fizic şi energetic atunci când nu avem timp să facem alte exerciţii.

Atingerea pământului cu tălpile goale ajută corpul uman să descarce energia care trebuie eliberată, îl ajută să scape de stres. Cum putem să facem asta? să stăm cât mai mult timp în natură. Dacă locuim la oraş, putem profita de parcuri şi de pădurile din jurul oraşului că le avem destule în Chişinău. Totuşi pentur un efect garantat este bine  să mergem cât mai departe de oraş pentru a ne reîncărca bateriile într-un loc mai curat, fără poluare chimică, energetică şi tehnologică.

Mersul desculţ de dimineaţă când iarba este udă este cel mai potrivit moment, şi durează mult mai puţin timp până când simţim efectele benefice, uneori doar câteva secunde. La fel şi după ce a plouat. De fapt, după ploaie aerul este atât de încărcat de ioni negativi datorită umidităţii, devenind un mai bun conductor pentru electricitate şi energie, încât putem simţi acelaşi efect chiar şi fără să ne descălţăm. Specialiştii din acest domeniu recomandă mersul pe jos în picioarele goale pe plajă, pe iarbă,  în apropierea sau în apă, pentru că apa de mare este un conductor foarte bun.

Mersul descult in aer liber este una dintre modalitatile cele mai minunate, ieftine si puternice de a ne conecta la pamant si care poate contribui, de asemenea, si accelera refacerea tesuturilor si inlaturarea durerilor musculare in urma exercitiilor extenuante.

Vindecarea nu trebuie sa provina dintr-o injectie sau un medicament, ea vine direct din pamant, tot ce trebuie sa faci este sa iti dai incaltarile jos!

IMG_9975

IMG_9954  IMG_9919

IMG_9899

Ce avem de câştigat dacă intrăm în contact cu energia Pământului

•Reducerea inflamaţiilor cronice

•Neutralizarea  radicalilor liberi

•Stimularea sistemului imunitar

•Îmbunătăţirea circulaţia sângelui

•Echilibru emoţional

•Somn odihnitor

• Reducerea simtomelor hormonale şi menstruale

•Afectarea pozitiva a ADN-ului

Multumesc ca a mers cu mine descult fotografului Victor Detto

Te-ar interesa și:

” Parcă e după tabl...

„Parca e după tabletci” „Lilu, ...

Acel moment… momentul...

Ce mai faceţi dragele mele? Fericite…? obos...

10 gânduri, pentru a fi p...

Nu e nimic mai motivant pe lume decât propii copi...

Lasa un comentariu

2 Comentarii

  1. chiar daca locuim in oras baiatul meu de 2 ani jumate de cind sa invatat sa mearga, afara e mereu desculta in perioada calda. si acum fetita de 9 luni primul contact cu pamintul la avut la fel desculta si i-a placut fff tare .

  2. Nici de mine nu se lipi încălţămintea niciodată. Astfel că a fi DESCULŢ este cea mai mare fericire a mea !

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook