În zilele noastre femeia înceracă să le facă pe toate, în timp record, şi la cea mai înaltă calitate – fie că e la serviciu, acasă cu copilul în braţe şi noaptea cu soţul în pat.  Acum noţiunea de femeie succes a devenit un TREBUIE pentru majoritatea femeilor, ceea ce este greşit. Cu toate că mi s-a atribuit şi mie de multe ori această titulatură prefer să fiu o femeie împlinită. Totuşi am descoperit un articol intersant pe garbo.ro şi m-am gândit că poate să vă intereseze şi pe voi.

*Este cu adevărat pasionată de ceea ce face

Aristotel spunea că „plăcerea muncii aduce perfecţiunea acesteia” şi cu siguranţă nu s-a înşelat. Gândiţi-vă cum ar fi să nu trebuiască să munciţi nici măcar o zi în viaţa voastră. Cum ar fi să faceţi ceea ce vă place şi să transformaţi acest lucru în activitatea profesională care să vă aducă numeroase satisfacţii? Exact asta fac femeile de succes. Ele nu simt niciodată că muncesc, ele nu simt niciodată că obosec făcând acest lucu pentru că îşi iubesc activitatea şi fac totul din pasiune.

Acolo unde pasiunea nu există, rata de reuşită este foarte mică, aproape inexistentă, aşa că îndreptaţi-vă atenţia spre lucrurile care vă plac, spre lucrurile care vă încântă.

*Se căsătoreşte cu bărbatul potrivit, sau nu se căsătoreşte

Un alt aspect foarte important al unei femei de succes este familia sau partenerul de viaţă. El trebuie să o susţină întotdeauna, să fie alături de ea şi să stea lângă ea atunci când are nevoie, şi chiar atunci când nu are nevoie. Să se bucure alături de ea pentru fiecare succes, să îi fie alături la fiecare înfrângere, dar întotdeauna să o susţină şi să o inspire, să o încurajeze să meargă mai departe şi să o determine să se simtă liberă să facă tot ceea ce îşi doreşte.

Sheryl Sandberg este o femeie de succes şi o autoare consacrată care explică în una dintre cărţile ei ce înseamnă ca o femeie să se căsătorească cu bărbatul potrivit sau să nu o facă deloc. De asemenea ea susţine că „nu cunoaşte nicio femeie de succes al cărei partener să nu fie lângâ ea atunci când are nevoie şi să nu o susţină atunci când trebuie”.

*Femeia de succes este întotdeauna dispusă să îşi asume riscuri

Aceeaţi Sheryl Sandberg se întreabă „Ce s-ar întâmpla cu fiecare dintre noi dacă nu am avea niciun fel de temeri”? O femeie de succes ştie cum şi când să îşi asume riscuri astfel încât acestea să vină în ajutorul ei şi să o ajute în dezvoltarea carierei.

*Nu se teme de eşec

Jack Lemmon spunea că „Eşecul rareori te opreşte. Ceea ce te opreşte este teama de eşec”. De aceea, femeile de succes nu se tem de acest lucru şi continuă să meargă mai departe „urcând pe scena succeselor, eşec cu eşec”, aşa cum spunea actriţa Mae West.

*Nu crede în perfecţiune

Se întâmplă adesea că atunci când avem aşteptări mult prea mari de la anumite persoane, de la anumite situaţii, de la anumite lucruri, să trăim o dezamăgire ce duce la momente de nefericire, la momente neplăcute de tristeţe. Chiar dacă noi suntem perfecţioniste şi vrem ca totul să decurgă cum ne-am propus, nu trebuie să ne aşteptăm la acelaşi lucru şi de la cei de lângă noi.

sursa

sursa poze – popsugar.com

 

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook