Aceasta scrisoare in care o mama divortata ii scrie noii mame vitrege a fiicei sale spunandu-i ceea ce gandeste si simte in privinta ei a devenit cunoscuta in lumea intreaga. Este scrisoarea pe care Candice Curry, mama unei fetite, o adreseaza lui Ashkey Parish, noua sotie a fostului sau sot.

Initial, intreaga poveste a fost facuta publica de Candice pe blogul sau womenwithworth.wordpress.com insa scrisoarea s-a viralizat rapid si a fost citita si sharuita de mii de oameni pe internet.

Scrisoare deschisa catre noua sotie a fostului meu sot

by Candice Curry

Catre mama vitrega a fiicei mele,

Nu te-am vrut niciodata aici. Nu ai fost niciodata parte din planurile mele de viata. Pe masura ce am crescut si am visat la familia mea, tu nu faceai niciodata parte din ea. Nu mi-am dorit niciodata ajutor de la alta femeie ca sa imi cresc copilul. Visul meu era ca familia mea sa ma includa pe mine, sotul meu si copilul nostru, nu si pe tine. Ma indoiesc ca m-ai vrut vreodata in viata ta. Ma indoiesc ca ai planuit sa fii mama unui copil caruia nu i-ai dat nastere. Pot sa pun pariu ca visul tau al unei familii te includea pe tine, sotul tau si copiii vostri impreuna, nu pe mine si fiica mea. Aproape ca pot sa bag mana in foc ca atunci cand iti imaginai ca devii mama te gandeai la ziua in care dadeai nastere unui copil, si u la ziua in care te-ai casatorit cu sotul tau. Sunt sigura ca nu ai planuit niciodata ca eu sa fiu aici.Insa Dumnezeu are planuri care le depasesc cu mult pe ale noastre si cand mica mea familie s-a dezintegrat formand doua familii stiam ca tu o sa vii.

In mintea mea erai o bestie ingrozitoare si fiica mea nu te voia ca mama a ei sub nicio forma, niciodata! Speram ca vei fi semiatractiva si m-am rugat ca fiica mea sa nu te admire. Tatal ei ar stiut ca s-a multumit cu ceva secundar ca valoare. Raul s-a involburat in mine caci nu am vrut niciodata sa infrunt faptul ca alta femeie va fi mama copilului meu in absenta mea.

Apoi ai venit tu.

Cand te-am intalnit pentru prima oara, marturisesc ca nu erai cum mi te imaginam si un junghi de gelozie mi-a traversat tot corpul. Se presupunea ca esti ingrozitoare, iti mai aduci aminte? Insa nu erai, erai uimitor de frumoasa. Se presupunea ca esti o hoasca batrana, iti mai aduci aminte? Insa nu erai. Erai o femeie tanara, dulce.

Planurile mele erau dejucate. Mi-am dat seama dupa privirea de pe chipul tau ca a te intalni cu mine era la fel de greu pentru tine cum era pentru mine sa ma intalnesc cu tine. Inima mea s-a inmuiat imediat. La naiba cu zambetul tau cald! Planuiam sa te urasc cu adevarat. De ce imi strici planul?

Voiam sa imi displaci, insa ai facut imposibil acest lucru si am ajuns rapid sa-ti fiu recunoscatoare.

Ai acceptat-o pe fiica noastra chiar de la inceput si i-ai iubit neconditionat, atat pe ea cat si pe tatal ei, un dar adevarat pentru noi toti. Ai inclus-o pe fiica noastra in tot ce faci si ai facut-o sa se simta iubita si acceptata. Pui relatia ei cu tatal ei deasupra relatiei voastre si doar o femeie curajoasa si brava stie cum sa faca acest lucru cu o asa gratie.

Atunci cand tatal ei si cu mine am decis sa divortam si sa traim in case separate, stiam ca vor fi momente cand va avea nevoie de mine, mamica ei, si eu nu o sa fiu acolo. Sunt atat de recunoscatoare ca esti acolo in absenta mea. Sunt recunoscatoare ca ai mila de anii ei adolescentini si ca nu o respingi niciodata. Are nevoie de o mamica in casa ta si ai facut o treaba minunata fiind asta pentru ea.

Ai respectat chiar de la inceput pozitia mea ca mama. Apreciez ca intotdeauna te consulti cu mine atunci cand te intrebi daca iei cea mai buna decizie pentru ea. Stiu ca situatia noastra este rara. Nu de multe ori o mama si o mama vitreaga fac schimb de mesaje pe telefon pentru a-si aminti una alteia ca se iubesc si se respecta una pe cealalta. Esti un dar.

Datorita tie si curajului tau de a fi mama fiicei noastre asa cum esti, ea o sa fie o femeie mai buna. Va creste cu mai multa dragoste decat mi-am putut vreodata imagina. Nu a fost alegerea ei sa aiba parinti divortati si, chiar daca nu as dori asta niciunui copil, sunt atat de recunoscatoare ca are acum 4 parinti care o iubesc si o respecta si care se respecta intre ei… Din acest motiv, este plina de compasiune si intelege ca un esec intr-un anumit domeniu se poate transforma in binecuvantare in altul.

Nu te vad ca pe cineva care umple golul lasat de mine atunci cand eu nu sunt acolo. Esti mama ei cand este cu tine si cand este cu mine. Este entuziasmata sa te sune si sa-ti spuna povestile ei cand se afla la mine acasa si acest lucru imi face inima sa-mi sara din piept de bucurie. Ma umplu de mandrie cand iti incolacesti bratele in jurul meu si ma strangi intr-o imbratisare sincera si iubitoare de fiecare data cand ne vedem una pe cealalta.

Sunt perfect constienta de cum ar fi daca o mama nu ar putea accepta emotional mama vitrega a copilului ei in viata lor. Sunt din adancul inimii mele recunoscatoare ca suntem capabile sa ne ridicam deasupra asupra acestui lucru si sa facem ce este cu adevarat potrivit pentru fiica noastra. Multumesc ca esti suficient de matura si respectuoasa ca sa faci co-parenting alaturi de mine.

Promit sa respect intotdeauna aportul tau in ceea ce o priveste pe fiica noastra. Promit sa nu minimalizez niciodata pozitia pe care o ocupi in viata ei sau sa te fac sa te simti ca si cum nu esti mama ei. Promit ca o sa o cresc ca sa fie recunoscatoare pentru faptul ca are doua femei puternice si curajoase in viata ei care au curajul sa ii fie mame impreuna.

Femeie pretioasa, esti un giuvaier rar si frumos.Dumnezeu sa te binecuvanteze. Te iubesc.

Iata si reactia mamei vitrege la aceasta scrisoare:

“Candice, nu stiu ce sa spun. Nu ma pricep atat de bine ca tine la cuvinte si la modul de a ma exprima. Tot ceea ce pot sa spun este ca plang ca la finalul filmului “The notebook”… ma faci sa ma simt atat de speciala. Multumesc pentru aceasta scrisoare. Mi-a facut ziua mai buna si o s-o tin intotdeauna aproape de inima mea. Te iubesc.”

sursa

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook