Pentru amatorii de sfeclă roșie este o rețetă potrivită. Nu neg, este una neobișnuită însă gustoasă și cu care ai putea să îți uimești familia și prietenii. Prin culoarea sa aprinsă îi poate atrage pe oricine. Untul de sfeclă poți să-l ungi pe pâine și să îl acoperi cu ce dorești, chiar și cu o bucată de carne, cârnaț, cașcaval, ou fiert, verdețuri ș.a. Aşa ne recomandă Valerie

Ingrediente:

1 – sfeclă roșie (medie)

150 gr. – unt (la temperatura camerei)

½ – cățel de usturoi (mărunțit)

Sare și piper negru

 

Pentru decor:

1 ou ( fiert), rucola, coaja de la lămâie, brânză, ridiche, pătrunjel.

 

Mod de preparare:

  1. Fierbe sfecla roșie circa 45 de minute sau până ce devine moale.
  2. Scoate sfecla roșie din apă și las-o să se răcească complet. Curăț-o de coajă, taie-o în bucăți mari și pune-o în blender. Adaugă untul, usturoiul și asezonează cu sare și piper.
  3. Pune untul de sfeclă roșie la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Scoate-l și unge-l pe pâine și acoperă-l cu orice dorești cum ar fi: ou ( fiert), rucola, coaja de la lămâie, brânză, ridiche, pătrunjel. Poftă bună.

 

Sugestii:

  • Dacă nu ești amator de usturoi, pur și simplu exclude-l din rețetă.

Te-ar interesa și:

SPAGHETTI CU BROCCOLI ÎN S...

Am realizat această rețetă cu gândul de a dive...

VINETE ÎN STIL INDIAN

Dacă ești în căutarea unor experiențe culinar...

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook