De când a apărut în casa noastră cel mai mic omuleţ din viaţă… am început să cobor la nivelul ei ca să văd cum e în lumea de jos. Atunci când a scăpat la picioare, am început a scăpa şi eu situaţia de sub control. Tot ce găsea testa prin guriţă, trăgea, împingea. Aşa că am început marea revoluţie prin casă, îndepărtând toate obiectele care îi pot dăuna. Din experieţa mea dar şi a altor mămici am completat  o listă cu cele mai periculoase obiecte din casă.

1. Bateriile

Din păcate ştirile văzute despre copii care mor sau sunt foarte traumaţi după ce au înghiţit bateriile lăsate la întâmplare ne atenţionează şi ne înfricoşează. De atunci, bateriile de prin casă sunt puse într-o cutie, pe cel mai înalt sertar din casă.

2. Flori

Probabil toate mămicile au fost şocate când au citit despre florile care pot omorî un copil. Poate lucrurile sunt exagerate un pic, totuşi un pericol este, mai ales din partea florii din imagine. Aveţi grijă ce flori ţineţi în casă, unele dintre ele pot fi mortale dacă sunt mâncate de cel mic, dar noi ştim că ei totul testează şi gustă. Faceţi o scurtă căutare pe google despre florile din casă, să vă asiguraţi că le îngrijiţi pe cele inofensive.

planta_73799500

 

3. Calorifere mobile
Şi noi în perioada de până a avea copil, foloseam un calorifer pe care îl mutam unde ne era mai frig. Acum nu folosim dar ştiu că sunt periculoase – aveti grija unde le puneţi. Mai ales pentru ca nu e in regula sa pui obiecte inflamabile in apropiere. Este contraindicat să aşezaţi caloriferul acolo unde copilul  se joaca cu hartie sau acolo unde  sunt draperii.
4. Produse chimice de curăţenie
În gospodărie nu ne descurcăm fără chimie, care este foarte toxică. Desi s-ar putea sa ai impresia ca ai pus produsele de curatat la loc sigur, departe de privirile curioase ale copilului, s-ar putea ca micii exploratori sa le gaseasca. Asadar, asigura-te ca micutul tau nu poate ajunge la ele cu ajutorul unei scari sau a unui scaun.
5. Incarcatoare
Din păcate am aflat personal despre decesul unei fetiţe de 11 luni care s-a electrocutat printr-un încărcător.  Atenţie, în ultimii ani, pe piata au inceput sa apara incarcatoare foarte ieftine, dar nu de calitate. Ele pot fi extreme de periculoase.

6b217a21ce21f9bde13ec865b8be9031
6. Lămpi
Şi mie îmi place lumina difuză pe care o oferă o lampă… dar tare îi place fetei să se joace cu ea, aşa că va trebui să mă despart de ea. Pericolul la acest capitol stă în cabluri, daca un cablu de la lampa s-a stricat risti sa apara un scurticircuit.
7. Căşti
Pentru cei mici sunt foarte periculoase, se pot desface uşor şi pot asfixia copilul.

d9b8804e968b2088784fafbe98e7631d
8. Aragazul
Mă bucur că am plită electrică ce are un program de blocare, astfel pot sta liniştită că cea mică nu poate smecheri la ea. Dacă puteţi  instala un sistem de blocare pentru a nu permite copiilor sa folosească aragazul atunci puteţi sta liniştiţi.

sursa poze – pinterest.com

 

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook