Se pare că strămoșii noștri nu dormeau cum dormim noi acum. Ei aveau parte de două somnuri într-o noapte. Din cauza faptului că nu exista iluminare stradală iar casele erau luminate pe timp de noapte doar cu ajutorul lumânărilor, oamenii adormeau mai devreme decât adormim noi azi. Se presupune că în mare parte oamenii adormeau în jurul orei 20-21 și aveau un prim somn de 3-4 ore. Apoi se trezeau în jurul orei 1 dimineața și pentru două ore se relaxau. Relaxarea asta putea să însemne mai multe lucruri: unii oameni făceau sex între cele două somnuri. Alții aprindeau o lumânare și citeau vreme de aproape două ore, până când se culcau din nou până ce răsărea soarele. Alții pur și simplu stăteau în pat, vorbind cu partenerul de viață.

Teoria spune că somnul era împărțit în două somnuri mai mici din două mari motive:

1. focul (pentru căldură) trebuia întreținut. Astfel că oamenii erau nevoiți să se trezească pentru a mai băga niște lemne în sobă.

2. oamenii observaseră că în acel interval al nopții erau mai relaxați, mai spirituali, mai calmi. Era un moment potrivit pentru studiu adesea.

Cu timpul, însă, au apărut cafenelele și electricitatea și oamenii au început să se culce tot mai târziu: fie pentru că ieșeau în oraș, la cafenele, fie pentru că stăteau în case până târziu, ne mai fiind obligați de către întuneric să se culce prea devreme. Somnul devenise o “pierdere de timp” pentru oamenii moderni. Se presupune că atunci s-au pierdut cele “două somnuri” și somnul a devenit ceva “dintr-o bucată”, adesea de aproximativ 8 ore. În urma unui experiment s-a observat că un om “modern”, de la oraș, din timpurile noastre, pus într-o casă fără ferestre, la început doarme foarte multe ore. Se presupune că doarme mult pentru a recupera nesomnul din viața sa de zi cu zi – viața agitată de om “modern”. După câteva zile de somn mult, omul modern începe să aibă “două somnuri”, așa cum aveau și strămoșii noștri. Fără nicio explicație, omul doarme doar 3-4 ore, apoi e treaz vreme de aproximativ 2 ore și apoi doarme din nou 3-4 ore.

mai multe cititi aici

sursa poza – pinterest.com

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook