O activitate pentru intreaga familie pe timp de vara este inotul. Chiar daca sunteti de parere ca, copilul dumneavoastra este un bun inotator, nici un copil nu trebuie lasat nesupravegheat in apropierea apei. Cei mici rareori se gandesc la pericolele asociate cu apa – ei vor sari imediat dupa o jucarie sau o minge care a picat in apa, neavand rabdare sa vina un adult sa ii ajute. Uneori, copiii mici poate fi atat de speriati de impactul cu apa, incat nu vor mai putea plange sau striga dupa ajutor. Ce puteti face pentru siguranta copilului in preajma piscinei? Iata cateva indrumari simple:

1. Mergeti cu copilul la lectii de inot – pare evident, insa asigurati-va ca, copiii dumneavoastra stiu sa inoate bine. Investiti in lectii de inot profesionale cat mai curand posibil

2. Intocmiti un set de reguli de siguranta la piscina – numarul unu pe lista ar trebui sa fie: nu ma apropii niciodata de o piscina fara supravegherea unui adult si nu alerg niciodata pe marginea unui bazin. Este datoria voastra sa va asigurati ca nu exista jucarii in apropierea apei, astfel incat cei mici sa nu fie tentati sa mearga dupa ele.

3. Supravegheati mereu copiii – tragediile au loc pe parcursul a doar cateva secunde. Atunci cand copiii sunt in piscina, este crucial sa fie supravegheati mereu de cel putin un adult.

4. Piscinele publice pot fi o sursa de infectii – calitatea apei poate fi afectata de toxine biologice (ca bacteriile) sau substantele chimice (precum clorul); unele organisme pot cauza diaree, eruptii cutanate si alte probleme de sanatate. Piscinele care necesita dusuri inainte de inot reduc acest risc.

5. Plutele si colaceii din plastic umpluti cu aer nu va protejeaza copilul de la inec. Supravegheati copiii cu mare atentie, aceste echipamente se pot sparge si dezumfla foarte usor.

6. Lectii de prim ajutor – parintii ar trebui sa urmeze cursuri de prim ajutor de baza in caz de inec. Niciodata nu este prea tarziu, inscrieti-va acum la un astfel de curs si veti fi mai linistiti pentru siguranta copilului dumneavoastra. Doar cateva masuri de precautie va pot tine copiii in siguranta in preajma piscinei. Nu va speriati de ideea de a avea un bazin de inot – doar asigurati-va ca urmati cateva sfaturi importante si totul va fi bine iar copiii vor avea o vara de neuitat.

Sursa foto – firststrokes.com

alte sfaturi citiţi pe desprecopii.ro

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook