Se pare că e un adevărat lux să poți face ce visezi, dar pentru unii e o provocare să-și ia viața în propriile mâini și să decidă cum vor să trăiască. Am ales să-ți prezint azi povestea Dankăi, o poloneză, care după ani de zile de locuit la oraș și-a pus pe hârtie ce vrea să facă mai departe și nu s-a lăsat până nu și-au văzut visul cu ochii.

adelaparvu.com-despre-casa-din-lemn-csa-si-pensiune-Polonia-Kolonia-Mazurska-Mierki-3

adelaparvu.com-despre-casa-din-lemn-csa-si-pensiune-Polonia-Kolonia-Mazurska-Mierki-4

Da, deși nu e deloc în vârstă să zici că a venit vremea să se potolească profesional ori să se gândească la pensie, Danka a decis că ea vrea să trăiască în propriul ritm. De fapt recunoaște fără jenă că și-a dorit să muncească cât mai puțin, a visat la o viață aproape de natură și înconjurată de animale pe care le iubește tare mult. Și-a dat seama că viața trepidantă nu e pentru ea, că nu-i place să aibă ore fixe, că nu-i plac răspunderile profesionale și ca atare și-a așternut dorințele în scris. Apoi a trecut ceva timp, dar după o vizită la un muzeu al satului unde a văzut construcții vechi tradiționale pe lemn a știut exact cum își dorește să arate casa ei. Îi mai trebuia dpar pădurea, căci și-o imagina într-un luminiș. Ei bine, pentru asta n-a mai așteptat, ci s-a interesat, s-au dus să vadă diferite sate până când a găsit ceea ce căuta.

adelaparvu.com-despre-casa-din-lemn-csa-si-pensiune-Polonia-Kolonia-Mazurska-Mierki-19

adelaparvu.com-despre-casa-din-lemn-csa-si-pensiune-Polonia-Kolonia-Mazurska-Mierki-13

adelaparvu.com-despre-casa-din-lemn-csa-si-pensiune-Polonia-Kolonia-Mazurska-Mierki-14

adelaparvu.com-despre-casa-din-lemn-csa-si-pensiune-Polonia-Kolonia-Mazurska-Mierki-16  adelaparvu.com-despre-casa-din-lemn-csa-si-pensiune-Polonia-Kolonia-Mazurska-Mierki-20

adelaparvu.com-despre-casa-din-lemn-csa-si-pensiune-Polonia-Kolonia-Mazurska-Mierki-21

adelaparvu.com-despre-casa-din-lemn-csa-si-pensiune-Polonia-Kolonia-Mazurska-Mierki-22

adelaparvu.com-despre-casa-din-lemn-csa-si-pensiune-Polonia-Kolonia-Mazurska-Mierki-24

adelaparvu.com-despre-casa-din-lemn-csa-si-pensiune-Polonia-Kolonia-Mazurska-Mierki-25

adelaparvu.com-despre-casa-din-lemn-csa-si-pensiune-Polonia-Kolonia-Mazurska-Mierki-27

Cu construcția casei n-a fost ușor pentru că meșteri care să-ți facă ca altădată case greu găsești oriunde ai fi. Dar a salvat-o faptul că avea modelul de la muzeul satului. Totuși s-a lovit de părțile tehnice, cum ar fi cu instalațiile, în special cea de apă, cu fosa septică. E ușor să-ți închipui că vei trăi într-un luminiș, dar e bine să ții cont de aspectele legate de funcționalitate. Să ai o sursă de apă, să te poți cabla la rețeaua electrică sunt aspecte importante, cu atât mai importante cu cât ai în vedere ca o parte a casei să o închiriezi turiștilor. Da, acesta a fost planul ei – o casă care să funcționeze și ca una pentru oaspeți, adică exact cât să-și asigure un venit. Dar le-a rezolvat pe rând, asta după ce a drămuit banii obșinuți din vânzarea casei de la oraș. S-a descurcat în final de minune și a ridicat o casă foarte frumoasă, unde chiar te simți rupt de lume, unde ritmul este cel impus de natură, vreme și anotimpuri.

continuarea o poţi citi pe adelaparvu.ro

Te-ar interesa și:

AŞA ARATĂ CASA ECO A MODE...

Când cei faimoși și bogați ajung să-și desch...

ŞI-A CONSTRUIT SINGUR CAS...

Inginerul  Gary Zuker s-a gândit la cum reușeau...

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook