Avem în jurul nostru multe obiecte bune și folositoare, dar pe care ajungem să le desconsiderăm tocmai pentru că suntem obișnuiți cu ele și, ca atare, le considerăm banale. Mamele și bunicile noastre de la țară știau și încă mai știu să recicleze creativ hainele deteriorate pe care le țes în covorașe, covoare sau carpete multicolore. De ceva timp ele sunt la modă. De ce?

AVANTAJE

1.     Sunt practice – fiind din ţesături moi sunt foarte uşor de aranjat pe orice suprafaţă, atât pe teracota din baie, cât şi pe parchetul sau simpla pardoseală din camere.

adelaparvu.com-despre-covoare-taranesti-din-carpe-covorase-din-carpe-6

2.     Sunt ieftine – iar atunci când suma destinată reparaţiei s-a epuizat – soluţia e simplă, sau cauţi prin casele bunicilor, mătuşelor de la ţară, sau te apuci de confeţionat – sunt destule tutoriale pe internet. Sau ţi le cumperi la un preţ avantajos.

3.     Flexibile la decorare – de obicei aceste covoraşe sunt multicolore, iar acest lucru vă salvează atunci când sunteţi în cautarea unui accesoriu care să se potrivească şi cu draperiile şi cu mobila pe care o aveţi.

4.     Crează bună dispoziţie – fiind colorate aduc o doză de copilărie şi amintesc tot timpul de căldura din casele bunicilor nostri.

adelaparvu.com-despre-covoare-taranesti-din-carpe-covorase-din-carpe-9

5.      Uşor de spălat – covoarele de obicei adună foarte mult praf şi bacterii, iar o simplă aspirare a lor nu rezolvă problema.  Aceste piese de décor fiind de obicei de mici dimensiuni şi din material nepretenţioase pot fi spălat la maşină.

6.     Dacă te plictiseşti de ele, poţi să le găsiţi o altă întrebuinţare – astfel tăiate, îţo pot servi drept preş în faţa uşei casei sau apartamentului.

 

Dacă v-am inpsirat, puteţi  comanda online http://www.ebay.co.uk/bhp/cotton-rag-rugs . Sau dacă acceptaţi produsele secod hand  – puteţi cu siguranţă să găsişi câteva exemplare şi la pieţele second hand din Chişinău şi din ţară.

3cb1e416576c6ddcc4c689201e083440

adelaparvu.com-despre-casa-finlandeza-casa-cu-salon-la-demisol-Ekosalonki-Huvila-Foto-Tiiu-Kaitalo-8

adelaparvu.com-despre-covoare-taranesti-din-carpe-covorase-din-carpe-2

adelaparvu.com-despre-covoare-taranesti-din-carpe-covorase-din-carpe-12

adelaparvu.com-despre-covoare-taranesti-din-carpe-covorase-din-carpe-19

adelaparvu.com-despre-covoare-taranesti-din-carpe-covorase-din-carpe-23

 

photo-4Sursa poze

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook