Schimbă pe o clipă clasicii crenvuști în aluat și încearcă o rețetă mai sănătoasă de morcovi în aluat. Vă ofer o rețetă relativ nouă ce cu siguranță vă va impresiona plăcut. La plusuri mai pot adăuga că nu este costisitoare și că poate fi cu ușurință preparată.

 

Ingrediente:

20 – morcovi mici (circa 10 cm.)

3 crenguțe cimbru proaspăt sau 1 linguriță cimbru uscat

1 pachet de circa 800 grame foietaj dezghețat

1 cățel de usturoi

1 ou

3 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui

Sare și piper negru

IMG_6618final

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 180 de grade C.
  2. Așează în tava de copt morcovii (curățați de coajă), cimbru, cățelul de usturoi puțin zdrobit, 2 linguri ulei și asezonează cu sare și piper. Amestecă totul și acoperă cu o folie de aluminiu. Coace circa 35-40 de minute sau până ce morcovii devin moi.
  3. Scoate morcovii din cuptor și lasă-i să se răcească complet.
  4. Întinde aluatul pe o planșetă pudrată cu făină și subțiază-l puțin pe lungime. Taie-l în pătrate potrivite, cu care să învelești ulterior morcovii. Așează morcovii pe fiecare pătrat de aluat și rulează până când îi acoperi complet.
  5. Unge o tavă de copt plată cu uleiul rămas și aranjează morcovii în aluat pe ea. Unge-i cu ou bătut și pune-i în cuptor pentru 25-30 de minute sau până ce aluatul crește și se rumenește frumos.
  6. Scoate morcoviorii în aluat din cuptor și lasă-i să se răcească puțin. Servește-i cu orice sos dorești cum ar fi: ketchup, maioneză, muștar ș.a.

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook