La fel ca alte mămici mi-am promis niște lucruri în ce privește creșterea și educația copilului –  evident multe dintre promisiuni am  ajuns  să le încalc. Sunt sigură că o să vă regăsiți și voi în aceste istorii.

Nu voi vorbi întruna despre copilul meu

Înainte nu prea înțelegeam de ce mamele din jur doar despre copii vorbesc, unde se gasesc cele mai ieftine scutece, cum arata scaunele bebelusului lor, cata mancare si-au intins cei mici in par cu o zi inainte. Acum ascultând din experiențele altora îți dai seama că de fapt atât de mult poți învăța.

Nu o să îmi adorm copilul în brațe

Credeam că o voi face doar atunci când voi vrea eu… dar dorințele noastre rareori coincid cu cele ale micilor șefi. Amelie a avut grijă mereu să mă țină în formă la orice oră din zi sau noapte primele 6 luni.   Și doar pe brațe adormea… iar dacă simțea că mă așezam cu ea pe pat, Alarmaaaa!

Bebelușul o să doarmă în pătuțul lui

Mami cu tati s-au pregătit, au pictat pătuțul, au făcut coroniță, baldachin, toate ca cea mică să nu doarmă nici măcar jumătate de oră în pățuț. Evident, locșorul ei a devenit marea debara în care dormeau hainuțele, scutecele și jucăriile. Acum pătuțul ei, e la prietena ei Emily… și tot e folosit drept garderobă.

Nu îmi voi inunda profilul de Facebook cu poze ale copilului

Ei bine, m-am ținut în frâu până după botez. Dar e atât de frumos sentimentul încât vrei să îl împărtăți cu cei din jur. Da, e adevărat nu merită să postezi non stop poze cu piciul tău, mai ales în pielea goală. Pozele rămân arhivate… și copiii cresc, devin maturi care se vor rușina de tot ce au distribuit părinții.

Copilul meu nu va avea  suzetă

La acest capitol, chiar m-am ținut de cuvânt. E drept, am încercat să îi dau pe la vreo 3 luni suzeta, să văd, poate mai reduc din volumul decibelilor care îmi zguduiau neuronii. Nu a acceptat, măcar de o problemă am scăpat – renunțarea la suzetă.

Nu îmi voi lăsa copilul să plângă în public

Mi se aprindeau urechile când auzeam copiii care plâng chiar dacă alături le e cineva din părinți. Dar atunci când tu încerci să impui niște reguli elementare și „micul manipulator” nu vrea să piardă situația de sub control – atunci cea mai efectivă armă – lacrimile – sunt scoase la atac. Ca să te menții pe poziții înveți să rabzi și să nu te uiți cum te condamnă ceilalți din jur, care sunt așa cum erai tu înainte de a deveni mamă.

Copilul meu nu va fi alintat

Vedeam copii care își arătau căluții din dotare. Nuuuuu, copilul meu nu va face așa ceva. Aha, să o credem noi. Fiecare vârstă își are plăcerile și apucăturile sale așa că ne rămâne decât să fim pacifiste, răbdătoare și să sperăm… că totul trece.

foto – Revista 15 minute

Te-ar interesa și:

” Parcă e după tabl...

„Parca e după tabletci” „Lilu, ...

Acel moment… momentul...

Ce mai faceţi dragele mele? Fericite…? obos...

10 gânduri, pentru a fi p...

Nu e nimic mai motivant pe lume decât propii copi...

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook