Șalăul este un pește uimitor care poate fi combinat cu orice tip de garnitură. Eu am ales să-l combin cu un piure delicat de cartofi și mazăre. Vă îndemn și pe voi să încercați această rețetă. Se potrivește perfect pentru o cină în sânul familiei sau cu prietenii apropiați.

 

Ingrediente:

1 pește Șalău (circa 400 gr.) (curățat de solzi și eviscerat)

1 lămâie (tăiată felii subțiri)

3 crenguțe – cimbru

3 crenguțe – rozmarin

3 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui

Sare şi piper negru

 

Pentru piure:

5 cartofi medii (curățați și tăiați cubulețe)

1 cană – mazăre proaspătă sau congelată

1 cățel – usturoi

1 lingură – unt

Sare şi piper negruIMG_6542final

 

Mod de prepare:

1. Curăță și taie cartofii cubulețe, apoi pune-i la fiert în apă cu puțină sare, adaugă și cățelul de usturoi curățat. Când cartofii sunt aproape fierți adaugă mazărea. Ulterior mai lasă-i la foc până cartofii sunt bine fierți și mazărea devine moale.

2. Între timp încinge cuptorul la 180 de grade C.

3. Fă tăieturi ușoare pe suprafața peștelui (de circa 2-3 cm.) la intervalul de 1-2 cm. pe ambele părți a peștelui. Ulterior freacă-l cu puțină sare și piper negru și pune-i în burtă o crenguță de rozmarin, o crenguță de cimbru și 3 felii subțiri de lămâie.

3. Împrăștie celelalte felii de lămâie și crenguțele rămase de rozmarin și cimbru pe fundul unei tăvi de copt încăpătoare, iar apoi stropește cu circa 2 linguri de ulei. Pune peștele pe o tava și stropește-l cu uleiul rămas. Coace peștele circa 20-25 de minute.

4. Înainte să scurgi cartofii și mazărea, păstrează ½ de cană din apa fiartă.

5. Adaugă treptat untul și cantitatea de apă în cartofi și mazăre și pasează piureul până devine pufos. Asezonează cu sare și piper după gust.

6. Scoate șalăul din cuptor și servește-l cu piure de cartofi și mazăre. Poftă bună.

IMG_6541final

Sugestii:

–          Nu-ți fă griji dacă în piure vor rămâne câteva boabe de mazăre întregi;

–          Poți servi șalăul cu orice alt tip de garnitură cum ar fi legumele coape și fierte, orez hrișcă, paste ș.a. Acest pește delicios poate fi servit cu orice dorești.

Te-ar interesa și:

SALATĂ DE CUȘCUȘ CU LEGU...

Cușcuș este un tip de granule sferice preparate ...

ÎNGHEȚATĂ DE IAURT ȘI P...

Este sezonul pepenelui roșu!!! Și astăzi vă ad...

OCHIURI ÎN SOS DE ROȘII

Începe ziua cu un mic dejun sățios și nemaipom...

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook