Apa de la frigider, berea rece ca gheaţa şi îngheţata ne ajută să ne răcorim pe timp de caniculă. Însă, tot el pot să ne afecteze şi gâtul, astfel că nu de puţine ori se întâmplă să te confrunţi cu un disconfort sau durere în gât. Chiar dacă o răceală de vară o simţi mai uşoară în comparaţie cu infecţiile respiratorii care apar în sezonul rece este important să nu le ignori şi să le tratezi cu seriozitate. În plus, este de preferat să optezi pentru băuturile la temperatura camerei sau chiar călduţe, deoarece ele reglează temperatura corpului şi vei scăpa de senzaţia insuportabilă de căldură. De asemenea, un alt ajutor de nădejde sunt uleiurile din plante medicinale care au rolul de a calma gâtul iritat şi de a întări sistemul imunitar.

Gargara cu sare este un alt tratament natural uşor de folosit. Medicii recomandă de obicei dizolvarea unei jumătăţi de linguriţă de sare într-o cană de apă. Această soluţie simplă reduce umflarea gâtului şi fluidifică mucusul, contribuind la eliminarea naturală a agenţilor iritanţi şi a bacteriilor.

Cele mai potrivite uleiuri pentru a calma durerea in gât sunt:

 

1. Uleiul de gălbenele

Are efect antiinflamator și acțiune antialergică. Reduce durerea, oprește răspândirea infecției, reduce mâncărimea, îndepărtează disconfortul la înghițire și accelerează procesul de vindecare.

278e4b1c68965074154e8adb81d7e1d9

2. Uleiul de cătină

Are efect antibacterian și antiinflamator, stimulează procesul de regenerare. Acționează asupra bacteriilor, reduce durerea și răspândirea infecției, reduce edemul, senzația de mâncărime, îndepărtează disconfortul la înghițire.

aa979560126dd7f614e22fab722846ee

3.  Uleiul de bergamotă

Stimulează imunitatea și acționează ca un agent de răcire. Reduce disconfortul la nivel local și accelerează procesul de regenerare a mucoasei respiratorii.

4209526f2ebe1367872c4309dd8eaaec

Aceste trei uleiuri combinate în magazinele naturiste, deoarece se combină foarte bine. Ele protejează și umidifică mucoasa respiratorie, stimulează imunitatea și ne ajută să învingem virusurile și bacteriile, diminuează inflamația și îndepărtează durerea de gât şi asigură vindecarea rapidă.

Alte recomandari gasiti aici

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook