Contează enorm să știi ce-ți dorești și să adaptezi asta la stilul tău de viață. Aici, apartamentul de două camere aparține unui cuplu, Johana locuind cu piretenul ei. Deci da, o locuință de tineri unde spațiile sunt deschise și comunică frumos unele cu altele, chiar dacă spre exemplu bucătăria este separată ori dormitorul este delimitat prin intermediul unei uși duble. Dar deschise, aceste uși lasă lumina să pătrundă din plin la interior, iar ușa dublă a dormitorului, una veche recondiționată doar la nivelul balamalelor, aduce un plus de culoare în living prin nuanța ei albastră. Baza cromatică de la care au pornit amenajarea a fost alb și negru și s-au jucat cu aceste nonculori frumos. Ai să vezi că pardoseala din lemn a bucătăriei este neagră, lucioasă, dușumea vopsită astfel pentru un efect mai special, dar și pentru a rezista mai bine la murdărie. Dar vezi cum acest negru dă impresia de luciu de apă, de parcă te scufunzi în pardoseală. Restul, pereți gri și mobilă albă par să plutească deasupra acestei suprafețe de unde și contrastul de luminozitate.

adelaparvu.com-despre-apartament-2-camere-51-mp-Suedia-Foto-Alvhem-15

adelaparvu.com-despre-apartament-2-camere-51-mp-Suedia-Foto-Alvhem-20

adelaparvu.com-despre-apartament-2-camere-51-mp-Suedia-Foto-Alvhem-22

adelaparvu.com-despre-apartament-2-camere-51-mp-Suedia-plan-Foto-Alvhem

Au folosit holul dintre bucătărie și living, respectiv l-au transformat în loc de birou. Și pentru a beneficia de lumină naturală, soluția a fost simplă – fereastră interioară și renunțarea la ușa de la bucătărie, aflată în imediata vecinătate. Astfel, holul apare ca o cameră de sine stătătoare și nu doar ca un spațiu de legătură între încăperi. Mi-a plăcut de asemenea, modul de mobilare în jurul golului de ușă al livingului. Practic au renunța la delimitarea cu ușă între hol și camera de zi, lâsând la vedere totul, dar în jurul acestui gol au amplasat rafturi simple, vopsite în alb pentru a adăposti obiecte și cărți. Și locul de tv este simpatic și creativ rezolvat cu teancuri de reviste peste care este așezat un blat. Astfel revistele reciclate au devenit suport și un soi de comodă pentru tv.

adelaparvu.com-despre-apartament-2-camere-51-mp-Suedia-Foto-Alvhem-1

adelaparvu.com-despre-apartament-2-camere-51-mp-Suedia-Foto-Alvhem-3

adelaparvu.com-despre-apartament-2-camere-51-mp-Suedia-Foto-Alvhem-4

adelaparvu.com-despre-apartament-2-camere-51-mp-Suedia-Foto-Alvhem-5

 

adelaparvu.com-despre-apartament-2-camere-51-mp-Suedia-Foto-Alvhem-21

adelaparvu.com-despre-apartament-2-camere-51-mp-Suedia-Foto-Alvhem-22

adelaparvu.com-despre-apartament-2-camere-51-mp-Suedia-Foto-Alvhem-23

 

Pe fundalul alb al locuinței, unde suprafețele mari reflectă din lumin lumina naturală ce pătrunde prin ferestre, sunt doar câteva obiecte închise la culoare, negre. Și aceste obiecte au o alură grafică, arată frumos, de unde și scenografia plăcută a ambientului. În fiecare zonă tema de alb și negru este tratată diferit, fie că e vorba despre un panou de expunere în birou, fie că vorba despre e perne sau rame în dormitor. Și da, piesele de mobilă sunt diferite, dar atunci când cele masive sunt vopsite în alb, adică se pierd în ambient, ele nu mai par că ar încărca spațiul, ci îi conferă acestuia personalitate. Un apartament tare plăcut, unul în stil nordic, unde vechiul și noul sunt frumos combinate pentru un stil de viață contemporan, perfect adaptat unui cuplu de tineri. Sper să te inspire și pe tine!

articol preluat de pe adelaparvu.ro

Te-ar interesa și:

” Parcă e după tabl...

„Parca e după tabletci” „Lilu, ...

Acel moment… momentul...

Ce mai faceţi dragele mele? Fericite…? obos...

10 gânduri, pentru a fi p...

Nu e nimic mai motivant pe lume decât propii copi...

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook