Nimic nu se compară cu mirosul și gustul dulciu al roșiilor de vară. De aceea pentru astăzi am pregătit-o rețetă de supă a cărei gust, culoare și textură sunt date de roșii. Te îndemn să încerci această rețetă pentru că supa de roșii e foarte  bogată în vitamine și foarte sățioasă.

 

 

Ingrediente:

1 kg. – roșii (coapte)

1 ceapă

2 căței – usturoi

1 morcov

1 crenguță – cimbru proaspăt sau 1 linguriță –  cimbru uscat

1, 1/2 cană – supă concentrată de pui sau de legume

1 linguri – oțet balsamic

½ linguriță – zahăr

½ linguriță – busuioc uscat

1 lingură – smântână

Sare și piper negru

 

Pentru decor:

Busuioc proaspăt

Smântână 15-20% grăsime

 

Mod de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 180 de grade C.
  2. Spală roșiile. Taie-le în jumătate și pune-le pe o tava de copt, stropește-le cu oțet balsamic și cu o lingură de ulei. Presară-le cu cimbru, zahăr și asezonează cu sare și piper. Amestecă roșiile și așează-le cu partea tăiată în jos. Coace-le circa 20-25 de minute.
  3. Când sunt gata, scoate într-un bol roșiile și sucul rămas de la ele. Lasă-le să se răcească 15-20 de minute, apoi decojește-le.
  4. Încinge o cratiță cu 2 linguri de ulei la foc mediu. Pune ceapa și morcovul tăiat cubulețe și sărează puțin. Prăjește-le circa 5-7 minute (sau până ce se înmoaie ceapa și morcovul).
  5. Pune roșiile decojite împreună cu sucul rămas, ½ linguriță de busuioc și usturoiul mărunțit peste ceapă și morcov. Adaugă supa concentrată de pui sau de legume. Fierbe 15-20 de minute la foc mic spre mediu, amestecând din când în când.
  6. Pune roșiile cu celelalte ingrediente împreună cu lichidul rămas și o lingură de smântână în blender, pune capacul și mixează până obții un piure moale-fin. Dacă este nevoie asezonează cu sare și piper după gust și mai mixează câteva secunde, ca să se topească sarea.
  7. Toarnă supa în boluri, decorează cu smântână și presară cu frunze proaspete de busuioc. Poftă bună.


IMG_6412final

Sugestii:

  • La jumătate de litru de apă adăuga un cub de supă concentrată cum ar fi „Galina Blanca” sau „MAGGI”.
  • În loc de roșii proaspete folosește roșii decojite conservate.

A gătit cu drag pentru voi Valerie – pe pagina sa de facebook  găsiți și alte rețete fenomenale

Te-ar interesa și:

” Parcă e după tabl...

„Parca e după tabletci” „Lilu, ...

Acel moment… momentul...

Ce mai faceţi dragele mele? Fericite…? obos...

10 gânduri, pentru a fi p...

Nu e nimic mai motivant pe lume decât propii copi...

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook