Sfârşit de săptămână muncitoare. Oboseală şi nervi adunaţi de la şefi, de la colegi, de la rutina care ne macină. Şi toate pot fi descărcate, nu acasă pe soţ/soţie sau copii – toată energia negativă şi emoţiile destructive pot fi eliberate doar în sânul naturii. De cum s-a încălzit afară, practic în fiecare weekend încercăm să fugim de agitaţia oraşului, undeva unde doar copacii vorbesc, unde doar soarele ne deranjează, şi unde poluarea fonică este doar trilul păsărilor ascunse printre crengi.

Şi nu e nevoie să îţi faci mari planuri de călătorie.. e nevoie doar de iniţiativă, un pic de combustibil în rezervor şi pleacă unde te duc ochii. Noi am urcat plini de nervi în maşină pentru că deja întârziam unde ne era planul să mergem, aşa că am schimbat direcţia din mers şi am plecat pe traseul Chişinău- Bălţi, betonca pe înţelesul multor şoferi. Nu am ajuns departe pentru că apusul ne îmbia să îl admirăm. Aşa că am zărit un câmp plin cu buruiene, cum ar spune alţii, nouă ne-a plăcut pământul neatins de tractoare şi ne-am aşezat păturica la margină de pădure.

Picnic_1

Picnic_7

Fără a târâi după noi grătare, lemne, cărbune, kg de carne… am mâncat din ultimile raze ale soarelului. Din oala cu friptură de iepuraş adusă de nana Nina, ne-am potolit foamea. Ninuţa e cea mai bună prietenă a mea, alături de care mi-am petrecut studenţia în cel mai frumos oraş al României, Timişoara. Împreună cu ea am învăţat cum e  să fii independentă şi responsabilă pentru viaţa mea. A revenit doar pentru câteva zile din Veneţia şi am preţuit puţinele clipe petrecute alături de ea.

Doar jumătate de oră, în bătaia vântului cu arome de flori de câmp, a fost de ajuns ca să uit de tot bagajul plin de stres adunat de-a lungul săptămânii. Am uitat că ne-am ciondanit pe drum, am umplut plămânii cu aer curat şi am făcut schimb de energie cu natura. Cea din care ne tragem cu toţii, dar de care uităm tot mai mult. Conectarea cu sursa e adevărata noastră salvare când bateriile personale sunt pe epuizate.

Sper că v-am făcut poftă să urcaţi în maşină, autobus, pe bicicletă şi să ajungeţi unde verdele pădurii, apele unui lac vă primesc să apreciaţi adevăratele plăceri, cele de a fi în comuniunea cu natura. Nu uitaţi să lăsaţi curat în urma voastră. Merită cinste, respect şi recunoştinţă.

 

Picnic_5 Picnic_6    Picnic_3 Picnic_4Mulţumim că ne-a fost alături Dima Iacovlev cu aparatul foto:)

Te-ar interesa și:

20 CELE MAI FRUMOASE UŞI D...

De 8 ani, Chişinăul a devenit a doua casă. Prim...

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook