Îmi plac oamenii care ştiu ce vor să facă, am un mare respect pentru cei care şi-au transformat hobby-ul într-un stil de viaţă şi care trăiesc din plăcere prin ceea ce fac. Victor Detto e încă un omuleţ talentat pe care am norocul să îl cunosc. De la fotografie de modă, cele de evenimente, portrete şi până la reportaje foto, acest fotograf există prin aparatul de fotografiat.

O imagine face mai mult decât o mie de cuvinte, sper că veţi rămâne sensibilizaţi de fotografiile văzute, că aţi început să apreciaţi şi mai mult ce aveţi şi să fiţi recunoscători pentru soarta avută.

Seria de poze a fost făcută la sfârşit de martie într-un sătuc, Corbeanca populat de familii de etnie rromă din România. Victor a avut acces cu aparatul foto pentru că era însoţit de  reprezentantul unei fundaţii caritabile care are grijă de toţi copii din comunitate. Din casă în casă, din bojdeucă în bojdeucă, fotograful moldovean a fost marcat de tot ce vedea obiectivul său. Imaginile sensibile atingând mulţi vizitatori ai unei expoziţiei care a avut loc în premieră în Bucureşti şi a fost organizată pentru a  strânge fonduri pentru a le organiza  masa de Paşti tuturor copiilor din comunitatea rromă, care sunt 152 la numar.

_MG_3000

Victor Detto a decis că aceste poze emoţionante, cu un mesaj puternic merită să fie văzute mai mult aşa că a decis să îşi depună candidatura în cadrul unui prestigios concurs de fotografie organizat de Asociaţia cu privire la drepturile omului din Irlanda, pe renumitul portal de descoperire a talentelor Talenthouse.com. I-a  fost destul de greu să aleagă 10 poze din cele 30-40, în ajutor i-au sărit prietenii care au ales la rândul lor fiecare câte top 10 poze.

Azi are loc deschiderea expoziţiei în oraşul irlandez Galway, în care vor fi expuse şi cele 10 poze ale fotografului nostru. Victor a primit şi o invitaţie oficială la eveniment, dar pentru că se află într-o deplasare de muncă în Sankt Petersburg nu a reuşit să ajungă. Fotograful e mulţumit de participarea şi plasarea lui în finală, dar cel mai mult de faptul că poate schimba în mai bine lumea din jur – „În aşa gen de concursuri nu se pune accent pe popularitate, ci se dă o mare importanţă fiecărui caz în parte. Asta te face să te simţi important. Să iei parte la un şir de schimbări spre bine care pot începe de la tine”

 

_MG_3021

_MG_3052

_MG_2693

_MG_2759

_MG_2801

_MG_2830

_MG_2879

_MG_2663

mai multe poze din portofoliului fotografului vedeţi accesând pagina oficială Victor Detto

Te-ar interesa și:

ARMELE DIN DOTAREA FEMEII

Ele cuceresc, inspiră, sperie. Fiecare femeie are...

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook