Sergiu Obadă a fost implicat într-un accident rutier în 2010. De atunci are picioarele paralizate. Medicii spun că are toate şansele să meargă, doar că e nevoie de reabilitare îndelungată şi de o operaţie netradiţională, cu implanturi de celulă. Astfel de intervenţii se fac peste hotare şi costă foarte mulţi bani.

Toţi avem visuri: să ne creăm o familie, o casă, o maşină, să călătorim în jurul lumii. Lista poate fi continuată la nesfârşit. Sergiu Obadă din satul Mihăileni nu are o zi să nu îl roage pe cel de Sus, să îl ajute să aibă picioarele sănătoase, să meargă şi să poată munci, să simtă iarba verde sub tălpi… să fie cu adevărat fericit. Din păcate, Sergiu, nu îşi poate realiza acest vis de unul singur, are nevoie de noi, de ajutorul nostru.

Întregul coşmar s-a început cu 5 ani în urmă. Soarta a fost dură cu el. A fost implicat într-un grav accident rutier, şi-a fracturat coloana vertebrală. A fost operat la Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie din Chişinău, în urma căreia a fost diagnosticat cu traumatism vertebro-modular toracal inferior şi paralizia picioarelor.

De atunci, viaţa lui Sergiu a luat o altă întorsătură. Nu mai poate să meargă de unul singur, este ajutat de mama sa, Valentina Obadă sau de un prieten. Medicii spun că are toate şansele să se facă bine, doar are nevoie de o reabilitare îndelungată şi de o operaţie netradiţională, cu implanturi de celulă. O singură intervenţie chirurgicală costă 15 mii de euro, medicii nu dau garanţie din prima, e posibil să mai urmeze încă 2. Aceste implanturi se fac doar în Germania, Grecia sau America.

Mama sa povesteşte cu lacrimi în ochi: „Este tare greu să ai un copil la pat, să nu meargă pe picioare. Plus la aceasta, nu avem suficienţi bani pentru a schimba zilnic cateterele. De multe ori le-am sterlizat şi iarăşi Sergiu le-a utilizat. Pentru faptul că am dorit să economisim, mai mult am piedut. Din câteva încercări, el a făcut o infecţie puternică la rinchi, a suferit mult, cu greu şi-a revenit. Acuma când ajung seara şi pun capul pe pernă, mă gândesc doar la Sergiu cum să îl susţin şi la ce uşă să mai bat ca să ne ajute cineva. Mă rog la Dumnezeu zi şi noapte, să se facă o minune şi să îmi văd feciorul cum merge.”

11655174_929722507078441_2106896933_n

“Lupta pentru viaţă”

Chiar dacă soarta a fost crudă cu Sergiu, el nu s-a lăsat pradă diagnosticului, ci a luptat, în fiecare zi. Ca să nu se atrofieze muşchii, el zilnic se antrenează la paralele, încearcă singur să obţină un echilibru să stea în picioare, să facă singur câţiva paşi, cu speranţa că poate, poate va reuşi să meargă. Ziua se ocupă cu sportul, iar seara lucrează. Împreună cu prietenul său creează site-uri, bloguri, mai face câţiva bănuţi pentru a acumula suma necesară pentru intervenţia chirurgicală care îi poate schimba viitorul. Din puţinul care îl are, se împarte şi cu alte persoane care, la fel ca el, au nevoie de ajutor. Oamenii de bună credinţă au fost receptivi la acest caz, au organizat diverse evenimente cu scop caritabil. Cu banii acumulaţi Sergiu a avut parte de un singur tratament de reabilitare în Grecia, restul – la Chişinău. Dupa multe fizioterapii, kineoterapii, el spune că s-a făcut mult mai bine. Au fost momente când simţea un bun echilibru în picioare, iar muşchii parcă erau mai activi ca de obicei.

Din păcate cu asta şi s-a finisat tot tratamentul. Costurile sunt cu mult peste posibilităţile financiare. Dacă la început timpul se scurgea în favoarea lui şi, cu fiecare zi ce trecea, şansele de supravieţuire erau tot mai mari, acum timpul s-a întors împotriva lui şi, cu fiecare zi ce trece, se scurg şi şansele de a mai putea merge vreodată.

Încurajat de prieteni, de părinţi, el a început “lupta pentru viaţă”: mult sport şi economie maximă a fiecărui leuţ. Sergiu spune îndurerat şi plin de speranţă: “Dacă mă fac bine, voi ajuta cât mai mulţi oamenii care au nevoie de sprijin”.

10617759_929722407078451_744492461_n

Sergiu Obadă va putea merge datorită ţie!

Visul lui depinde de fiecare dintre noi. Haideţi să ne unim forţele cu toţii şi să contribuim financiar la intervenţia chirurgicală de care are nevoie Sergiu. Nimeni nu este asigurat în ziua de mâine, oricine putea fi în locul acestui tânăr. Dăruieşte un bine, o speranţă ca Sergiu să meargă pe propriile picioare.

“Dăruieşte din puţinul care îl ai, Dumnezeu o să-ţi întoarcă înzecit.”

Persoanele fizice şi juridice pot depune banii prin transfer la Filiala nr. 15 Drochia Banca de Economii SA

Cod fiscal: 1003600002549

Cod bancar: BECOMD2X615

COD DE DECONTARE: 2225015498501/64152

 

 autor – Cristina JITARU

 

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

3 Comentarii

  1. Pentru transfer de peste hotare e nevoie de informatie aditionala despre contul bancar

  2. Creati un cont si pe GoFundMe, e mult mai usor si rapid sa donezi acolo, fara sa te deplasezi la banca.

  3. sunt de acord cu mariana rusu, pe gofundme aveti mai multe sanse de a stringe banii necesari si e mai usor de donat.

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook