Săptămâna aceasta am primit un apel care m-a bucurat enorm. Mă suna Viorica – cu o voce încrezătoare a vrut să îmi mulţumească mie şi tuturor oamenilor care au ajutat-o. Tot corpul îmi era curpins de o ferbă a bucuriei. E în Chişinău, face reabilitare fizică după durele intervenţii chirurgicale. Atunci m-am autoinvitat la ele în vizită. De câteva săptămâni stau în chirie în capitală şi fac zilnic kinetoterapie, adică exerciţii uşoare de recuperare şi mama ei a lăudat-o a zis că face progrese mari. Aşa că m-am cerut în ospeţie, şi am găsit şi un motiv forte. În această duminică Viorica e sărbătorită – ziua de naştere. Aşa că am pus nişte daruri într-o pungă, am luat nişte flori şi am plecat să o vedem şi să o încurajăm.

Ne aştepta cu drag. Pe masă erau multe buchete cu flori, de la cei mai dragi oameni care i-au fost alături în cele mai grele momente. Mama ei, Oxana, de la uşă m-a îmbrăţişat strâns şi mi-a mulţumit mie şi celor care le-au ajutat. Acum poate fi zi şi noapte alături de fiica ei să o îngrijească şi să vadă micile ei succese. Aşa cum a spus-o azi –  Viorica s-a mai născut o dată. Acum iar o învaţă cum să se ţină pe picioare, cum să mânânce, cum să meargă. De 9 luni de la tragedie, după 7 operaţii pe creier, Viorica reuşeşte să bucure oamenii care o iubesc. Dacă ultima dată când am văzut-o mama o ducea în braţe, era ţintuită de un cateter, nici nu putea să înghită bine – acum Viorica se ţine câteva secunde pe picioare, poate ţine mâncarea şi poate mânca singură. Învaţă de la zero ceea ce noi nici nu observăm şi preţuim.

11721106_10152946196914599_42755931_n Din cauza tratamentului hormonal, Viorica are probleme cu kilogramele în plus, mama ei încearcă să îi potolească pofta de mâncare, dar reuşeşte cu greu. Îşi pune speranţa în exerciţiile pe care le face acum fiica sa îndrumată de un profesionist. Răbdare, acesta este cuvântul spus de medici şi terapeuţi. Iar mama ei şi iubitul care îi este alături mereu, o au din plin. Mă uitam la ei şi vedeam oameni foarte puternici care în numele iubirii sunt în stare să răstoarne şi munţii. Am revenit acasa inspirată şi recunoscătoare că toţi membrii familiei mele sunt sănătoşi.

11187554_10206123101463991_2092531227_oDacă aţi urmărit povestea ei, dacă aţi ajutat-o cu bani – puteţi astăzi să o sunaţi şi să îi uraţi sănătate – de asta are cel mai mult nevoie acum. Numărul de telefon al mamei – dn Oxana – 068142578.

Vă mulţumesc încă o dată pentru ajutor, să ştiţi că Viorica va face bine toată viaţa ei, ca să recompenseze astfel tot ajutorul care l-a primit ea.

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook