A fost construită la începutul anilor 1800 ca și casă de vacanță a unei familii de artistocrați, mai exact pentru Richard Butler (primul Conte de Glengall și Baron al Cahirului).  Aflată la circa 2 kilometri distanță de orașul Cahir din Irlanda, casa este frumos situată pe un teren cu vedere către un lac din apropiere, iar accesul al ea se face urcând panta unui deal, deci e la înălțime.adelaparvu.com-despre-casa-cu-acoperis-din-stuf-Swiss-Cottage-in-Cahir-Tippera-Irlanda-14

adelaparvu.com-despre-casa-cu-acoperis-din-stuf-Swiss-Cottage-in-Cahir-Tippera-Irlanda-18

Casa cu acoperiș de stuf, denumită Swiss Cottage, fost proiectată de către celebrul arhitect John Nash, cunoscut pentru clădirile în stil Regency pe care le-a conceput. Denumirea de stil Regency este legată de domnia Prințului Regent al Marii Britanii în perioada 1811 – 1820. Perioada acestui stil manifestată preponderent în arhitectură și artă a avut exprimpri estetice diferite în alte țări, cum ar fi stilului Biedermeier în Germania și Europa Centrală și stilului Empire în Franța. Denumită casă cu acoperiș orne, ea este acum obiectiv turisitic și poate fi vizitată.

adelaparvu.com-despre-casa-cu-acoperis-din-stuf-Swiss-Cottage-in-Cahir-Tippera-Irlanda-1

adelaparvu.com-despre-casa-cu-acoperis-din-stuf-Swiss-Cottage-in-Cahir-Tippera-Irlanda-16La interior camere sunt decorate cu tapete vechi, iar unul dintre este primul model de tapet produs de compania Dufour care reprezintă un peisaj parizian. E drept că nu te aștepți la atâta culoare și eleganță, dar dacă iei în considerare faptul că a fost un loc de refugiu pentru aristocrați amenajat în urmă cu 200 de ani perspectiva se schimbă. Tot la interior unul din elementele de atracție este scara spiralată din lemn. Dacă ajungi în Irlanda și te pasionează astfel de case, merită să o vizitezi. Uite aici site-ul oficial al casei muzeu www.heritageireland.ie.

adelaparvu.com-despre-casa-cu-acoperis-din-stuf-Swiss-Cottage-in-Cahir-Tippera-Irlanda-6

adelaparvu.com-despre-casa-cu-acoperis-din-stuf-Swiss-Cottage-in-Cahir-Tippera-Irlanda-4

adelaparvu.com-despre-casa-cu-acoperis-din-stuf-Swiss-Cottage-in-Cahir-Tippera-Irlanda-16sursa

 

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook