„Doar vârfurile” – aceasta e cererea multora dintre noi atunci când merg să îşi tundă părul… după care ies din salon cu o altă coafură decât şi-o doreau de fapt. Părul lung purtat de femei este simbolul senzualităţii şi cu toate ne dorim ca podoba capilară să crească mai redepe.  Ca să arătăm ca nişte zâne cu părul lung în bătaia vântului trebuie să respectăm nişte sfaturi.

Ia o pauză de la folosirea uscătorului de păr
Dacă ți se pare că lungimea cozii tale rămâne mereu aceeași, probabil cauza nu este că părul nu crește, ci că se despică la vârfuri. Ce provoacă această problemă? Folosirea uscătorului, a plăcii și a ondulatorului. Dacă obișnuiești să le folosești în fiecare zi, fă o pauză măcar o zi pentru a mai reduce degradarea părului.

Schimbă-ți peria
Dacă nu poți renunța la stilizatul părului în fiecare zi, măcar asigură-te că folosești instrumentele corecte. Evită periile cu dinți din metal atunci când usuci părul – pot arde părul. În schimb, încearcă una cu peri din nylon sau din păr de porc, cu o coadă ceramică pentru a distribui căldura uniform.

Masează-ţi scalpul cu ulei cald
Pentru asta ai nevoie de ceva îndemânare! Încălzeşte puţin ulei de măsline şi masează-ţi pielea capului cu el. Lasă-l să acţioneze câteva minute, iar spală cu generozitate părul cu şampon. Rezultatele se vor vedea imediat! Nu doar ca îţi vei ajuta părul să crească, dar el va fi şi mult mai sănătos, iar firul mai gros.

Albuş de ou

Deşi în general reţetele pentru măşti naturale conţin gălbenuş de ou, nici albuşul nu este de neglijat. Aplică-l pe părul uscat şi lasă-l să acţioneze 20 de minute. Clăteşte apoi părul şi lasă-l să se usuce natural.

Tunde vârfurile când luna e în creştere
Luna influenţează mareele, dar şi creşterea părului. De aceea, dacă vrei să ai picioare fine mai mult timp, epilează-te când luna este în descreştere. Iar ca podoaba capilară să ţi se regenereze mai repede, tunde-te când luna este în creştere.

 

sursa foto: pinterest.com

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook