De astăzi o nouă prietenă intră în gaşca fetelor care formează echipa Lilu.md. E SupernAna, adică cumătra mea, adică nana lui Amelie şi colega mea de la Jurnal Tv. O pasionată de tot ce înseamnă meşterit, recilcat, revopsit, reînviat.

V-aţi gândit vreodată ce puteţi face cu paharele de unică folosință după ce v-aţi savurat cafeaua de dimineaţă? Pasionaţilor de meşterit sau reciclat le propunem o idee simplu de pus în practică şi anume de a transforma banalele recipiente într-o ghirlandã de lumini.

Astăzi mi-am propus să aduc un pic de lumină în orice locuinţă cu ajutorul unei decoraţiuni pe care o voi realiza dintr-o ghirlandă de leduri sau beculeţe mici, câteva pahare de unică folosinţă, o foarfecă, un creion, un cutter, lipici şi hârtie colorată.

tumblr_inline_nmejlyn4Lc1trkkqa_1280

PASUL 1
Partea delicată a proiectului constă în desenarea în plan a suprafeţei paharului. Iar aceasta poate fi realizată doar prin segmentarea acestuia. Vom începe prin separarea fundului de pahar după care va urma și o tăietură de-a lungul acestuia. Astfel vom putea folosi suprafata desfășurată a paharului drept tipar pe foaia de hârtie cu care vom înveli paharele. E posibil să nu vă iasă un tipar perfect din prima, însă cu puțină atenție și și mai multe încercări, veți reuși cu siguranță.

PASUL 2

Transpuneţi modelul obţinut pe restul colilor, alese după propriile gusturi cromatice. Apoi decupaţi-le atent.

tumblr_inline_nmejngk5jt1trkkqa_1280

PASUL 3

Când aveţi toate fâşiile pregătite, lipiţi-le una câte una de jur împrejurul paharelor folosind lipici.

tumblr_inline_nmejrr58lf1trkkqa_1280

PASUL 4

Marcaţi apoi câte un semn pe fundul recipientelor, iar apoi tăiaţi-le cu un cutter.

tumblr_inline_nmejvard6x1trkkqa_1280

PASUL 5

Orice ghirlandă arată mult mai spectaculos dacă este iluminată din interior, iar asta e posibil datorită vechilor instalaţii pentru pomul de Crăciun. Montaţi beculeţele în interiorul paharelor prin orificiul realizat anterior.

tumblr_inline_nmejsl1vzL1trkkqa_1280
Cu puţin efort, ghirlanda noastră este gata. Această decorațiune poate fi folosită atât pentru o atmosferă caldă a încăperii cât şi pentru petreceri în aer liber.

sursa

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

1 Comentarii

  1. <3 multumim pentru idei frumoase!!!

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook