Eu, Nina Raluca Bucătaru, am păcătuit. Ca şi mulţi alţi tineri. Am ajuns la o fază în care relaţia mea cu telefonul era mai strânsă decât cea cu oamenii din jur. Şi pentru că astfel de relaţii sunt cât se poate de toxice, am decis că am nevoie de o dezintoxicare urgentă. Am băgat telefonul într-un sertar, am băut un pahar de răbdare şi am decis că următoarea săptămână din viaţa mea va fi petrecută fără acces la celular. Iată 7 motive pentru care vă încurajez să faceţi acelaşi lucru:

  1. Devii mai calm…

…fără alarme şi notificări constante. Neştiind detalii despre viaţa personală a fiecărui individ din lista ta de prieteni pe facebook, te poţi concentra pe propria-ţi persoană. Ajungi să ştii cât e ora mult mai rar ceea ce te învaţă să-ţi asculţi organismul şi instinctele.

  1. Te organizează…

Pentru că cea mai eficientă aplicaţie de sistematizare a activităţilor şi îndatoririlor nu se vinde în AppStore. Dacă tot n-ai pace şi ai nevoie de un organizer, îl găseşti în cartierul “Creieraş” la intersecţia străzilor “Pix” şi “Agendă”.

  1. Devii o companie mai plăcută…

…şi mai dorită. Se pare că oamenilor le place să vorbească cu tine mai mult cînd te uiţi la ei, ci nu la telefon (şocant, nu?). Vei observa imediat cum interlocutorii tăi devin brusc mai deschişi şi mai interesanţi, iar conversaţiile mai sincere şi mai cu rost.

  1. Ai mai mult timp liber…

Şi ai ce face cu el. Nu e genul de timp liber care te scoate din sărite şi te plictiseşte. Ba dimpotrivă, e tipul pe care abia aştepţi să-l valorifici: fie cu o carte, fie cu un film, fie cu o ieşire la cafea.

  1. Eşti mai productiv…

Fără ca măcar să vrei. Ecranul mic care îţi tot distrăgea atenţia dispare şi te poţi dedica în totalitate ocupaţiei de moment.

  1. Începi să simţi…

Gustul cafelei, de exemplu. E un fel de secret culinar. Cu cât e mai puţin fotografiată mâncarea, cu atât e mai gustoasă. Începi să simţi că vine ploaia, că te doare capul sau că îţi e somn.

  1. Te amuză…

Reacţia oamenilor cînd le spui ca n-ai telefon; Uşurinţa cu care poţi scăpa de un viciu; Locul pustiit din buzunar.

 

Te-ar interesa și:

PARIS: BĂTRÂNELE STILATE,...

Parisul e romantic, dar nu e un romatism tipic, bl...

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook