Nu trebuie să aşteptăm concediul pentru a evada, nu e nevoie să economisim ani buni pentru a merge într-o vacanţă – acum noile tehnologii ne oferă excursii gratuite în cele mai frumoase şi greu de ajuns locuri de pe pământ. Chiar dacă miracolul teleportării este încă la câţiva ani distanţă, internetul oferă momentan cel mai bun lucru: camerele web live. Doar apăsarea unui buton te duce instantaneu aproape oriunde îţi poţi imagina!

STAŢIA SPAŢIALĂ INTERNAŢIONALĂ

sursa foto – flickr.com

Probabil fiecare al doilea copi şi-a dorit să devină astronaut. Acum fiecare avem şansa de a ne simţi pe o navă spaţială, urmărind direct de pe camera web plasată pe Staţia Spaţială Internaţională. Doar câţiva astronauţi au ocazia să păşească pe SSI. Aceşti norocoşi pot vedea Planeta Pământ în toată splendoarea ei, de acolo de sus. Noi ceilalţi va trebui să ne mulţumim cu webcam-urile HD. Una dintre acestea este dedicată exclusiv difuzării vederilor superbe, de înaltă calitate ale Pământului văzut din spațiu, aşa cum se vede de pe SSI.

http://www.ustream.tv/channel/live-iss-stream

AURORA BOREALĂ

sursa foto – taifas.ro

De fiecare data când văd filmuleţe fabuloase cu aurora Boreală, îmi zic că voi ajunge să văd acest fenomen pe viu, până atunci o admir de pe computer. Pentru a o vedea, de obicei trebuie să călătoreşti în regiunile din apropierea Cercului Arctic, cum ar fi Canada, Alaska, Islanda, sau părţi din nordul Scandinaviei. Cea mai bună perioadă pentru a prinde Luminile Nordului este din Septembrie până în Aprilie.Dacă nu poţi să călătoreşti până acolo pentru a vedea o asemenea splendoare, o poţi vedea online mulţumită tehnologiei moderne.

http://www.porjus.eu/aurora-webcams

OCEANUL PACIFIC

sursa foto- wallpaperscraft.ru

Dacă nu îţi este frică te adâncime de invit să faci o călătorie subacvatică nemaipomenită. Prin camerele web plasate în Aquarium-ul Oceanului Pacific vei avea ocazia să înoţi printre cele mai frumoase vieţuitoare ale apoi.

http://www.aquariumofpacific.org/exhibits/tropical_pacific_gallery/webcam_tropical_reef

FAMILII DE ELEFANŢI

sursa foto – srilankese.com

Dacă eşti pasionată de elefanţi şi nu ai văzut nici un exemplar în vre-o grădină zoo, te invit la o excursie virtuală… dar foarte reală. Vei admira câteva familii de elefanţi în timp real, direct din safari-ul în care locuiesc.

http://sdzsafaripark.org/elephant-cam

CASACADA NIAGARA

sursa foto – huffingtonpost.com

Sunetul apei întotdeauna calmează, dar atunci când auzi cea mai mare cascadă din lume poţi rămâne fără cuvinte. Şi nu ai nevoie de sume enorme pentru a vedea şi a auzi vocea Cascadei Niagara, pe acest link poţi evada din Moldova şi te poţi teleporta direct la poalele acestei minuni ale naturii. Este încă extrem de populară printre turişti, aproximativ 12 milioane de oameni vin aici în fiecare an. Nu numai că este o atracţie turistică proeminentă, dar Cascada Niagara serveşte unui scop mult mai practic: furnizarea unei cantităţi semnificative de energie hidroelectrică pentru casele canadiene şi cele din Statele Unite

http://www.earthcam.com/canada/niagarafalls/?cam=niagarafalls_str

CASA LUI MOŞ CRĂCIUN

sursa foto – ioanabudeanu.com

Ca să îi demonstrezi copilului de lângă tine şi copilului din tine că Moş Crăciun există, îi poţi arăta în orice zi casa Moşului din Laponia. Camera web plasată în faţa casei în timpul verii nu oferă multe delicii vizuale, însă în preajma sărbătorilor de iarnă, atmosfera magică se simte chiar şi prin imagini.

http://www.santatelevision.com/santa-claus/santa-claus-live-video-outside-in-village/

 

 

Te-ar interesa și:

CELE MAI BUNE 8 POZE DIN 20...

Pentru  fi un bun fotograf este nevoie de talent,...

PARIS: BĂTRÂNELE STILATE,...

Parisul e romantic, dar nu e un romatism tipic, bl...

ŞI-A CONSTRUIT SINGUR CAS...

Inginerul  Gary Zuker s-a gândit la cum reușeau...

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook