E deja în genele naţiunii noastre să facem nunţi frumoase despre care să se vorbească prin sat. Şi cum frumosul deseori este egalat cu scumpul – atunci pentru face o nuntă ca să îţi dai prietEnii şi duşmanii pe spate trebuie să îţi vinzi sufletul – să te împrumuţi. Dar prin experienţa proprie, mi-am dovedit că pentru o nuntă frumoasă e nevoie de inspiraţie, originalitate şi niţel bani. O să împart cu voi câteva secrete de ale mele şi a altor miri despre cum să faceţi o nuntă cu gust fără a cheltui averi astronomice.

 1. Când alegeţi restaurantul
 • nu vă lăsaţi duşi de valul modei, sunt atât de multe restaurante şi săli de nunţi care se decshid încât pentru a-şi face nume şi a câştiga recomandări sunt mai buni la suflet şi nu “jupuiesc” tinerii. Staţi pe reţelele de socializare şi pândiţi noile apariţii. Plimbaţi-vă cu maşina şi und evedeţi că se construieşte ceva nou – interesaţi-vă.
 • Faceţi nunta în post. Ştiu că poate chiar părinţii să vă sară-n cap, dar calmaţi-i că lăsaţi cununia mai târziu, doar petrecerea să o daţi când e mai ieftin.
 • Nu comandaţi multe feluri de mâncare pe timp de vară, e foarte cald, poftă scăzută de mâncare şi decât să căraţi acasă resturile mai bine mai lăsaţi nişte bani în buzunar.
 • Găsiţi un loc alternativ – o livadă, grădina unei rude, prieten – o să achitaţi o firmaă de catering care vă va sigura totul şi practic veţi plăti doar pe mâncare, nu pe renumele unui restaurant.
 1. Faceţi înregistrarea căsătoriei înaintea nunţii. Fără mult alai, doar voi, naşii şi părinţii. Într-o zi obişnuită preţurile sunt de câteva sute de lei – în ziua nunţii, după ora 18.00 şi mai ales în afara oraşului fără 2.500 de lei nu ai ce face.
 2. Faceţi voi invitaţiile. Vi se pare un mărunţis – dar când pui şi aceşti bani la socoteală vor trage greu cântarul. E mult mai simplu să mergeţi la un magazin de papetărie şi să vă cumpăraţi accesoriile necesare pentru a crea invitaţiile. Sunt o sumedenie de lecţii pe youtube, aşa fac şi cei care vând invitaţiile.
 3. Căutaţi printre prietenii voştri pe cineva care fotografiază sau filmează. Acum aproape fiecare tânăr este fotograf şi are un aparat profesionist şi tot ce trebuie să faci să descoperiţi  tinerele talente dornice de afirmare. Altă soluţie – gratis – să vă rugaţi invitaţii la nuntă să vă fotografieze pe parcurs – veţi avea un album neobişnuit ce va cuprinde poze din adevărata distracţie de la nuntă.
 4. Ocupaţi-vă voi de decor. Pinterest.com este o comoara online pentru cei pasionaţi de frumos, dacă nu aveţi idei în ce temă să faceţi nunta vă puteţi inspira de aici. E mult mai plăcut când vezi la nunta ta – ideile şi visele tale transformate în realitate. E drept că vei obosi înainte de nuntă, dar tocmai de asta sunt domnişoarele de onoare – au onoarea să vă ajute să în ziua nunţii conform planului vostru.
 5. Folosiţi moştenirile de familie. Dacă sunt verighete care zac prin fundul unui sertar, care au aparţinut bunicilor, spre exemplu, daţi-le o nouă viaţă.
 6. Dacă nu este principial – poţi închiria rochia de mireasă – până la urmă, o porţi doar o zi. Dacă totuşi vrei să fii unică, găseşte o croitoreasă iscusită, cumpără ţesături mai ieftine dar de efect şi nu-ţi rămâne decât să speri că rochia albă de mireasă va arăta ca în visurile tale.
 7. Costumul de mire, nu e neapărat din magazinele scumpe. Cu acelaşi succes şi aproape aceiaşi calitate găsiţi la Tolcioc de exemplu, de acolo bărbatul meu şi-a găsit costumul, după ce a umblat câteva zile enervat prin saloanele din oraş. Dşi dacă mai ales nu eşti genul de bărbat care să porţi costumul zilnic la birou, nu ai ce să arunci câteva mii de lei în aer.
 8. E sărbătoare şi răsună muzica … nu neapărat de la un taraf sau orchestră, ştim cu toţii că pentru o trupă bună trebuie să scoţi minim – 2000 de euro de sub saltea – soluţia – un Dj. Sunt mulţi care activează în acets domeniu de ani buni şi ştiu cu ce playlist trebuie să vină la nuntă. Dacă aveţi printre prieteni – iubitori de a cânta, dar care chiar şi cântă frumos, le puteţi oferi şansa de a face un recital. Dacă sunteţi voi curajoşi – organizaţi o sesiune de karaoke, selectaţi piesele preferate şi invitaţi oaspeţii să cânte, astfel îi distraţi pe invitaţi, le daţi ocazia să se simtă vedete şi economisiţi banii pe care i-aţi fi cheltuit pe un invitat special – adică minim 250 de euro.
 9. Folosiţi florile de sezon. Documentaţi-vă despre ce flori sunt ieftine în perioada în care faceţi nunta şi puteţi lua angro şi ieftin aromele de sezon. Chiar şi buchetul miresei poate fi făcut din aceste flori, nu e neapărat să ţină mult – nuntaşii se vor uita la tine … nu la buchet.
 10. Dacă vă doriţi neapărat puteţi închiria limuzine – dar deja nu mai sunt în trend şi dau dovadă de prost gust. Sunt multe alte alternative haioase, pe care le găsiţi dacă sunteţi curajoşi.
 11. Dacă vă place să vorbiţi mult o puteţi face singuri pe moderatorii, cel puţin aşa am făcut noi. Dar sunt sigură că printre invitaţii voştri e cineva bun de gură care să mai anime nunta dacă va fi nevoie.

 

Trebuie să vă daţi seama că nunta voastră este reflecţia cuplului vostru, încercaţi să o faceţi originală, naturală – aşa cum o vreţi noi, nu aşa cum aţi văzut la prietenii voştri. Nu trebuie să fie o cursă, trebuie să fie o celebrare a fericirii nu a datoriilor şi bătăilor de cap cu cheltuielile. Sper că v-am ajutat, dacă mai aveţi întrebări – vă voi răspunde cu drag.

Calin+Lilu (56 of 284)

 

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook