Ieri am lasat-o pe Amelie dormind dulce în grija fratelui Sergiu şi am plecat la Stanislav. Acest flăcău are doar 3 luni şi tot ce are pe lume e doar mama sa – Violeta. Abia împlinise 20 de ani când l-a născut, de atunci e singură pe lume… tatăl copilului nu vrea să îl recunoască, iar mama ei a alungat-o de acasă. Salvarea ei şi a relaţiei cu bebeluşul său a fost centrul de plasament pentru mămici din  cadrul Proiectului “Prevenirea abandonului
copiilor la naştere”. Aici a prins putere şi au decis că trebuie să îl boteze pe unicul bărbat din viaţa ei.

Şi ca să îi oferim stare de sărbătoare Violetei, am decis să trăiască pe propria piele şi păr – povestea Cenuşăresei. Cumătru la nevoie se cunoaşte, aşa că l-am luat cu binişorul pe Emilian Creţu, colegul care are grijă de coafura şi machiajul meu de la tv şi l-am rugat să îşi sacrifice o oră din repetiţiile sale pentru noul spectacol şi să o facă frumoasă pe cea care niciodată nu a fost coafată şi machiată. A acceptat cu drag, pentru că şi el a avut o copilăria grea şi ştie cât de important e să faci un bine celor ce au nevoie. Şi-a luat trusa şi împreună am bătut la uşa centrului. Aici Violeta nici nu ştia ce o aşteaptă, am aşezat-o pe scaun şi am îndemnat-o să se bucure de ce primeşte. Era foarte tristă, pentru că mama ei nu a putut (nu a vrut) să vină la botezul nepoţelului său. Dar nu ştia ce cumătre frumoase şi deştepte o aşteaptă la biserică. Ana Danilescu, Elena Briciuc, Valentina Mocate şi Leanka Griţcan, colegele mele de la Deşteptarea au acceptat cu drag invitaţia mea de a fi nane acestui băieţel dulce.
După ce am privit înduioşate cum micul pui de om a fost botezat, am fost invitate la Centrul, care de 3 luni i-a devenit casa Violetei şi a băieţelului său. Aici ne aştepta miros îmbietor de găluşte, învârtite chiar de eroina zilei şi Irina, despre ea am scris în decembrie. http://www.liliaojovan.com/2014/12/4-mame-singure-si-bebelusii-lor-ne-cer.html
 Până a trece la mica masă aranjată, am respectat toate tradiţiile, i-am ursit finuţului nostru tot ce e mai bun pe lume, am stins lumânările de uşă şi am chiuit de l-am trezit pe Stanislav din somnul dulce de după botez. Şi încă colacei am primit.
Apropo de găluşte, eu  demult nu am mâncat găluşte aşa de gustoase. La masă am completat lista cu numere de telefoane, astfel când va avea nevoie să audă vocea unui om drag, când nu va avea cu ce să îşi hrănească copilul, noi vom fi la datorie. Pentru că am acceptat de bunăvoie să fim nane.
Eu sunt sigură că va fi un norocos, care îşi va preţui mama, care va ajuta oamenii şi îi va uni în jurul său.


 Dacă vreţi să îl ajutaţi pe Stanislav şi oricare alt bebeluş care stă cu mama sa în centru o puteţi face.

AO”Parteneriate pentru fiecare copil”
c.f. 1010620002091
or. Chisinau str. Kogalniceanu 75 ap. 3,7
c/d 2224710SV44031487100
BC’Mobiasbanca – Groupe Societe Generale ” S.A. Chisinau
Cod bancar MOBBMD22

Te-ar interesa și:

Lasa un comentariu

6 Comentarii

  1. Bravo pentru Lilu shi pentru toate nanutzele…

  2. Bravo Lilu, ai mare tarie de carcater, sa te ajute Dumnezeu in ceea ce faci

  3. Lilu esti cea mai tare te apreciez foarte tare

  4. Bravo Lilu, sa te ajute Dumnezeu pentru binele care-l faci. Esti un exemplu pentru toti

  5. BRAVO LILU SI P-U TOATE CUMATRITELE!!!!!!!!!

  6. Lilu, esti atat de adevarata!

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Ce simte o mamă? Extremele...

De câte ori v-ați simțit vinovate că nu ați f...

Va fi magic la DORFEST, ven...

Ce planuri aveți pentru acest Weekend? Pentru a s...

O mamă singură, cu 2 copi...

Demult nu am cerut ajutorul vostru. Dar, aflând d...

Participă la Miss Naturale...

Motivată fiind de recaţiile voastre pozitive, î...

Facebook